• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
Bombalı saldırıda hayatını kaybeden korucular defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat’ta bağlı Anıtlı köyünde dün akşam saatlerinde karakola bombalı pikapla düzenlenen saldırı sonucu yaşamını yitiren Geçici Köy Korucuları Tahsin Demir (38) ve Şehmus Boru (42) Ortaca (Heştrekê) köyünde toprağa verildi.

Mardin Selen Kışlasında düzenlenen törenin ardından karayolu ile uzun bir araç konvoyu eşliğinde Midyat’a getirilen geçici köy korucuları, yaşadıkları köy olan Ortaca’da dualar ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildiler.

Cenazeler ambulanslardan indirildikten sonra bir süre omuzda taşınıp köy mezarlığına getirildi. Burada düzenlenen cenaze töreninde Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik tarafından cenaze namazı kılındı.

Törene Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Midyat Kaymakamı Vekili Dargeçit Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeltaş, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Midyat Garnizon Komutanı Vekili Albay Mehmet Uysal, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Ölmez, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman ve yüzlerce kişi katıldı. (Süleyman Tunç-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir