• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Mersin'deki otogar tartışması büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından açıldığı günden bu yana, işletici firma ile seyahat firmalarının arasındaki kriz ile gündeme gelen Mersin Şehirler Arası Otobüs Terminalinde sorunlar büyüyerek devam ediyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde yaşanan taşlı, sopalı kavganın ardından konuyu TBMM'de dile getiren CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, sorunun kaynağının Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu ileri sürerek Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı istifa etmeye çağırdı.

“Çadır otogarı sizler icat ettiniz”

Kendisini istifaya çağıran CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'ya sert ifadelerle tepki gösteren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Otogar meselesi sizin ve HDP'li belediyeler ve meclis üyeleri sayesinde bu duruma geldi. Çadır otogarı sizler icat ettiniz, çadırları sizler kurdurdunuz, kanunsuzluğa sizler çanak tuttunuz.” dedi.

“Siz kim bizi istifaya davet etmek kim!”

Açıklamasında CHP'li Atıcıya sert ifadelerle yüklenen Kocamaz; “Kerameti kendinden menkul polemik müptelası bir milletvekili kalkmış bizi istifaya davet ediyor, siz kim? Bizi istifaya davet etmek kim? Biz 15 yıllık bir bozuk düzenin, teslimiyetin, peşkeşin düzeltilmesi için yoğun bir gayretin içindeyiz. Geçmiş 15 yılda sizler bu kentin ahengini bozdunuz, bu kentteki yanlışlara göz yumdunuz, teslim oldunuz. Şu anda da o yanlışların devamını bizden istiyorsunuz. Otogar meselesi sizin ve HDP’li belediyeler ve meclis üyeleri sayesinde bu duruma geldi. Çadır otogarı sizler icat ettiniz, çadırları sizler kurdurdunuz, kanunsuzluğa sizler çanak tuttunuz. İhaledeki süreci siz de dâhil herkes çok iyi biliyor. Ama bir kez olsun çözüme yönelik olarak hiçbir Allah’ın kulu ve kentin dinamikleri sorumluluk almadı. Sizler ‘bu süreçten nasıl siyaset yapabiliriz’i planladınız.” ifadelerini kullandı.

“TBMM kürsüsünü de boş yere işgal etme.”

CHP'li Atıcı'yı araştırma yapmamak ile suçlayan Kocamaz, “Otobüsler hiçbir belge ve çıkış yazısı almadan Türkiye Cumhuriyeti karayollarında fink atacak, Emniyet, Trafik ve Karayolları ekipleri buna göz yumacak, TOFED Başkanı açıkça “bizi idare edecekler” diyecek, bunlardan hesap soramayacaksınız, sırf elinizdeki belediye gitti, halk sizi istemedi diye siyaseten bize yüklenecek. TBMM kürsüsünden hiç sıkılmadan bizi suçlayacaksınız. Titriniz profesör ancak, sıradan bir kahve politikası yapıyorsunuz. Ey Aytuğ Atıcı beyefendi; önce aç kitabı oku. Otogar ile ilgili belediyenin görevi nedir? Öğren. Otogar dışında yetkinin kimde olduğunu öğren? TBMM kürsüsünü de boş yere işgal etme.” şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir