• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
UNESCO Genel Direktöründen Suriyeli öğrencilere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep temasları kapsamında Suriyeli öğrencilerle bir araya gelen UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Suriyeli öğrencilere yönelik çalışmalar ve verilen eğitimlerle ilgili bilgi aldı.

Gaziantep Ortak Akıl Platformu Okulunu ziyaret eden Bokova’ya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ile Suriyeli eğitimciler de eşlik etti. Suriyeli öğrencilere yönelik çalışmalar ve verilen eğitimlerle ilgili bilgi alan Bokova, öğrencilerin yaptığı el işlerine de büyük ilgi gösterdi.

Suriyeli öğretmenlerle eğitim müfredatı hakkında görüşen Bokova, öğrencilerin sıralarına oturup, öğrencilerle sohbet etti.

Okul ziyaretinin ardından Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'ne geçen Bokova, burada da incelemelerde bulunarak, Suriyeli öğrencilerle yemek yedi.

Ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Bokova, Gaziantep'i UNESCO'nun gastronomi alanında yaratıcı şehirler ağına girmesi sebebiyle tanıdığını söyledi.

Gaziantep'te mültecilere büyük değer verildiğini gözlemlediğini anlatan Bokova, “İki gündür mülteci kamplarına, eğitim merkezlerine ziyarette bulundum. Hükümetin yerel yönetimlerin hem de halkın mültecilere gösterdiği toleransa şahit oldum. Mültecilere verilen hizmetlerden çok etkilendim. Ziyaret ettiğim bütün eğitim merkezlerinde, kamplarda mültecilere verilen hizmetlerden ve çocuklara gösterilen duyarlılıktan çok etkilendim. İstanbul'daki Dünya İnsani Zirvesi'nde de mülteci konusu tartışıldı. Özellikle göçmen konularında mültecilerden bahsedersek bütün odak noktamız çocukları olmalı. Bütün çocuklar okula gönderilmeli. Eğitimlerden yararlandırılmalıdır. İnsani sorunlarda krizlerde hepimizin üzerinde durması gereken empati, tolerans, saygı ve hoşgörüdür. Ben burada aldığım keyfi, Fatma Şahin'le de paylaştım. Buradaki hizmetlerden son derece etkilendim.”dedi.

Hışva Hanı, Hamam Müzesi, Antep Kalesi ve Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi'ni de ziyaret ettiğini aktaran Bokova, yöresel yemeklerin tadına baktığını ve çok beğendiğini vurguladı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir