• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
SON DAKİKA
Kursiyerler yaptıkları eserleri sergiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de boş vakitlerini değerlendirmeleri, meslek öğrenmeleri ve aile bütçesine katkı sunmaları amacıyla SYDV bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezi'ndeki atölyede eğitim verilen kadınların 7 ayda hazırladıkları eserler, Sanat Sokağı'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğüne bağlı Aile Destek Merkezi tarafından düzenlenen serginin açılışını gerçekleştirdi.

Sanat Sokağı'nda gerçekleşen açılışın ardından Aile Destek Merkezindeki kursiyerler tarafından yapılan makine nakışları, ahşap çalışmaları, rölyef, filografi, ebru, keçe, tel kırma ve el sanatları stantlarını tek tek gezen Vali Köger, kursiyerlerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bingöl Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin hazırladıkları stantları da gezen Vali Köşger, öğrencileri verdikleri emeklerden dolayı tebrik etti.

Vali Köşger daha sonra, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde 23-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında “Doğa Bilinci ve Çevre Farkındalığı Kazandırmak, Tabiatla Buluşmalarını Sağlamak, Tarladan Sofraya Gıda Üretim Teknolojileri ve Gıda Güvenliği” projesi kapsamında düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliklerine katılan öğrencilere katılım belgelerini ve hediyelerini verdi.

Sergi ziyaretinin ardından basına açıklamalarda bulunan Vali Köşger, bugün, Sanat Sokağımızda bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından çocuklarımızın tarımla ve doğayla tanışmasına vesile olması için organize edilen programa katılan öğrencilerimize sertifikalarını ve ödüllerini dağıttık. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi tarafından kadınlarımıza meslek edindirme, aile bütçelerine katkı sağlama, kadınlarımızın daha vasıflı hale gelmesini sağlayacak eğitim programının neticesinde ortaya çıkan ürünlerin de sergilendiği programı gerçekleştirdik. Biz, her ferdin kendi vasıflarını ortaya çıkarabilecek ortamı yakalayabilmesi için gereken çalışmaları yürütmeye çalışıyoruz. Bu program da onlardan birisi. Bu programlar devam edecek. Bingöl’ümüze hayırlı olsun.” dedi.

Sergi ziyaretinde Vali Yavuz Selim Köşger’e, eşi Fatma Köşger, Bingöl Belediye Başkan V. Halim Sugü, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Vali Yardımcıları Cevat Gün ve Numan Tahir Şimşek, Ilıcalar Belediye Başkanı M. Akif Günerigök, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Kurum Müdürleri, Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Ali Bayram ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri eşlik etti. (İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir