• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Mobil KETEM aracı 4 ay boyunca Bingöl'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı tarafından Bingöl’e gönderilen mobil KETEM Aracı, 4 ay boyunca hizmet verecek.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve kurum amirlerinin katılımıyla, Kanser Tarama Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) ilave olarak hizmet verecek olan mobil KETEM aracı, Bingöl İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Törende konuşan Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler, mobil KETEM aracının 4 ay süre ile Bingöl’de halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

Mobil KETEM aracıyla kanser taramalarının ücretsiz yapılacağını belirten Söyiler, "Halk Sağlığı Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan KETEM'e bağlı olarak hizmet verecek olan mobil KETEM aracı ile hizmetlerimiz daha yüksek kalitede ve daha fazla kişiye ulaşacaktır. Mobil KETEM aracı içerisindeki dijital mamografi cihazı ile 40-65 yaş aralığındaki kadınlara meme kanseri taramaları, 30-65 yaş aralığındaki kadınlara rahim kanseri taraması ve 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklere bağırsak taraması yapılacaktır. Ayrıca araç ile birlikte gidilen yerlerde vatandaşlara bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacak ve bu taramalar ücretsiz olacaktır.” dedi.

Söyiler, "Mobil KETEM aracı 4 ay süre ile Toplum Sağlığı Merkezlerinde, Aile Sağlığı Merkezlerinde, ilçelerde, mahallelerde sokak sokak görev yapacak olup, hedefimiz 30-70 yaş aralığındaki herkese ulaşmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 'Sakın geç kalma, hemen gel' sloganıyla tüm halkımızı Kanser Tarama Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi'ne davet ediyor, fedakârca görev yapan bütün sağlık çalışanlarımıza başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir