• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Vali Aksoy Tanışık köyünü ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Dürümlü mezrasında PKK’nin patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu Tanışık köyünden 16 kişinin hayatını kaybettiği köye ziyarette bulundu. Vali Aksoy ayrıca Tanışık köyüne gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan için yapılan hazırlıkları da yerinde inceledi.

Ziyarete Vali Aksoy’a 7’nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan eşlik etti.

“Olayla ilgili bazı istihbarı tespitler var”

Hayatını kaybedenlerin aileleriyle görüştükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aksoy, “Buradaki muhtarımız başta olmak üzere ailelere tekrar başsağlığı dileklerimizi ilettik. Olayla ilgili bazı istihbarı tespitler var. Bunların adli delillendirilmesiyle ilgili güvenlik birimlerimizin çalışmaları devam ediyor. Bu bir terör eylemi ve bu terör eyleminin masum insanları katlettiğini bu olayda görüyoruz. Terörün acımasız, sivil insanları hedef alan yönünü net olarak görüyoruz. Bu tür olayların yaşanmaması adına il genelinde İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımız mevcut imkânlar çerçevesinde alabilecekleri tedbirlerin en azamisini almak için büyük bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Temel amacımız, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden terör eylemlerinin son bulmasıdır. Bu konuda çalışmalar büyük bir titizlikle sürmektedir.  Umarız bundan sonraki süreçte tekrar böyle olaylara karşılaşmayız.” dedi

Olayla ilgili adli sürecin devam ettiğini belirten Aksoy, dosyada gizlilik kararı olduğunu bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı bilgilerin olgunlaşınca açıklayacağını belirterek,  yaşanan olayda kaçan PKK’lilerin olduğu yönde istihbarı bilgiler olduğunu ifade etti

Öte yandan köyde helikopter pistinin yapıldığı mezarlığa giden yollarda da asfalt çalışması devam ettiği görüldü. Yapılan hazırlıklar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın köye olası bir ziyareti olarak yorumlanırken Vali Aksoy, ziyaretin henüz kesinleşmediğini ifade etti.  (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman- İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir