• DOLAR 32.509
  • EURO 34.593
  • ALTIN 2489.483
  • ...
Küskün leylekler için Kur'an kursu çatısına yuva yaptılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Adaklı ilçesine bağlı Karaçubuk köyünde ağacın tepesinde kurdukları yuvalarının bir köylü tarafından bozulması nedeniyle 7 yıldır köye gelmeyen leylekler, yapılan yeni yuva sayesinde geri döndü.

Leyleklerin köylerine yeniden dönüş yapmasına çok sevindiklerini söyleyen köy imamı Şahabettin Çatkın,  yıllar önce üzerinde leylek yuvasının da bulunduğu söğüt ağacın kesildiğini ve bunun sonucunda köyü terk eden leyleklerin yıllar sonra kendilerine yapılan yuva sayesinde geri döndüklerini söyledi.

Küsen leylekler Kur'an kursu binasının çatısında yuvalandı

Bölgede leyleklerin bereket getirdiğine inancının hakim olduğunu hatırlatan Çatkın,  “2 leyleğin, kesilen söğüt ağacı nedeniyle yuvası da yıkıldı. Ondan sonra leylekler bir daha bizim köye gelmemeye başladı. Sadece ilkbaharda geliyor, ancak yuva olmadığı için tekrar uçup gidiyordu. Bir gün akşam namazı için camiye gittiğim sırada bir leyleği Kur'an kursu binası çevresinde gördüm. Köylülerle yaptığımız görüşme sonucunda leylek için kursun çatısına yuva yapmaya karar verdik.” dedi.

“Leyleklerin gelmesine hepimiz çok sevindik”

Kur'an kursu binasının çatısına tahtadan yuva yapıp, içerisini çalı çırpı ile doldurduklarını söyleyen Çatkın, “Bazı kişiler yapacağımız yuvaya leyleğin gelmeyeceğini söylüyorlardı. Ancak bu söylemlere aldırış etmeden leylekler için yuvayı yaptık. Aradan birkaç gün geçtikten sonra bir leylek gelip yaptığımız yuvaya kondu. Çatının üzerine kurduğumuz yuva sayesinde leylek geri geldi. 3 gün kalıp gitti, ardından 10 gün sonra başka bir leylek ile geldi. Leyleklerin gelmesine hepimiz çok sevindik.” diye belirtti. (Nihat Kanat- İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir