• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Uzun süredir çöpleri toplanmayan esnaf isyan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da 2001 yılında Demiryolu (Tilmerç) köyü yakınında hizmete açılan Marangozlar Kaynakçılar Sanayi Sitesi esnafının sorunları bitmek bilmiyor.

Defalarca çöp sorununu dile getirmelerine rağmen çöplerinin uzun zamandır toplanmadığını söyleyen esnaf, bitriken çöplerinin toplanmaması yüzünden sitenin pislik ve mikrop yuvasına dönüştüğünü belirterek belediyeye isyan etti.

Hizmete girdikleri 15 yıldan bu yana hiçbir kurumdan hizmet alamadıklarını söyleyen esnaf, sorun ve sıkıntılarının hiç bitmediğini ve her zaman yeni sorunların ortaya çıktığını belirtti.

Yıllardır var olan sorunların çözülmediğini dile getiren esnaf, siyasi partilerin kendilerini siyaset malzemesi yaptığını, seçim zamanında uğrayıp sorunlarının giderileceğini söyledikleri halde hiçbir sorunlarının giderilmediğini ifade ettiler.

Esnaf, mevcut sorun ve sıkıntılarının yanı sıra son zamanlarda belediyeden hiçbir hizmet göremediklerini ve her gün toplanması gereken çöplerin bile aylardır toplanılmamasına tepki gösterdi. 

Özellikle çöp sıkıntılarını defalarca belediyeye söylemelerine rağmen hiçbir sonuç elde edemediklerini dile getiren esnaf, ayrıca Batman Belediyesine yollarının bozuk olduğunu söylemeleri üzerine belediye başkanının kendilerine, "Batman'ın hangi yolu bozuk değil ki" demesine çok üzüldüklerini belirttiler.

Sitenin kurulduğundan bu yana sorunlarının hiç bir zaman giderilmediğini söyleyen esnaf Mustafa Yalçın, "Esnaflar olarak Batman Belediyesinden çöp toplama başta olmak üzere tüm hizmetleri istiyoruz. Son zamanlarda çöplerimiz toplanmıyor. Çöplerin çokluğu ve pis kokusu türlü hastalıklara davetiye çıkarıyor. Çöplerimizi haftalarca, hatta bazen aylar oluyor kimse gelip toplamıyor. 200 esnaflık Marangozlar Kaynakçılar Sanayi Sitesi sadece 3 adet konteynırımız var.  Bunların çöpü de haftalarca toplanmadığından site çöp altında kalıyor. Marangozlar ve kaynakçılar bir günlük çöpü bazı mahallelerin bir haftalık çöpünden daha fazladır. Belediyeden isteğimiz günde bir veya iki günde bir gelip çöp toplamalarıdır. Sitemiz çöpten geçilmiyor. Son zamanlarda çöplükte de yer kalmadığından çöpümüzü kapımızın önüne atar olduk." dedi.

"Yetkililerden isteğimiz sitenin unutulmamasıdır"

Ulaşım sıkıntılarının da olduğunu ifade eden Yalçın, "Şehir içi minibüslerin sitemize yolcu getirmemesi bize sıkıntı veriyor. İlk günden beri siteye hiçbir yatırımın yapılmaması yüzünden çoğu esnaf kepenk açmıyor. Site bazen hayalet şehir gibidir. Buraya yeterince yatırımın yapılması ve şehir merkezindeki esnafların da buraya alınması gerekir. Bu da sitede istihdamın artmasına vesile olacak. Belediye başta olmak üzere birçok yetkiliye gittik hiç kimse bizlerin sorun ve sıkıntılarına bir çözüm bulmadı. Bizlere bir çözüm yapmayacaklarsa esnafa 'biz size hizmet yapmıyoruz' desinler. Herkes 'tamam yaparız, ederiz' derler, seçim arifelerinde buradan çıkmazlar, seçimden sonra selam bile vermezler. Yetkililerden tek isteğimiz buranın unutulmamasıdır." şeklinde konuştu.

"Sitemiz çöplüğe dönüşmüş durumdadır"

Bir diğer esnaf Murat Oruk ise şunları söyledi: "Yolumuz sıkıntılı, sıkıntılarımız çoktur. Eskiden belediye çalışanları zamanında gelip çöpleri alıyorlardı. Şimdi çöplerimiz alınmıyor. Konteynırlarımız yetersiz olduğu için sitemiz çöplüğe dönüşmüş durumdadır. Pis kokan ve toplanmayan çöpler hepsi sinek, böcek ve zararlı bakteri taşıyor. Belediye ihbar numarası 184'dü defalarca aramamıza ve şikayet etmemize rağmen sonuç ortada, sitemiz çöplükten geçilmiyor. Sitemizin tümünde toplam 3 adet çöp konteynırı var. Çöpler her gün toplansa bile yetersiz kalabilir. Marangozlar Kaynakçılar Sanayi Sitesi Başkanımız Hasan Elğay defalarca belediyeye gidip istekte bulunmasına rağmen çöp konteynırları gelmedi. Yetkililerden isteğimiz sorunlarımızın bir an önce çözülmesi ve merkezdeki esnafların buraya taşınmasıdır."

Ayrıca sitede akşamları ışıklandırma sorunuyla birlikte sık sık elektrik ile su kesintilerinin de yaşandığını vurgulayan esnaf, bu sorunların acilen çözülmesini istedi. (M. Sait Çelik - İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir