• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
"Vize konusunda netice alınmazsa geri kabul yasası çıkmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban-Ki Mun ile düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında vize muafiyeti ve geri kabul anlaşması konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vize konusunda netice alınmadığı takdirde geri kabul yasasının çıkmayacağını belirterek, "Bize ikide bir kriter dayatmasınlar." dedi.

Erdoğan, "1 Haziran itibari ile geri kabul anlaşmasına yönelik bir adım vardı. 30 Haziran itibari ile de vize noktasında adım atılacaktı. Şu anda bu konuyla ilgili olarak arkadaşlarımız görüşmeleri yapacaklar. Dışişleri Bakanlarımız, bu noktada AB bakanlarımız, görüşmeleri yapacaklar ve bu görüşmelerde netice alındı, alındı. Alınmadığı takdirde kusura bakmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosundan geri kabul anlaşmasına yönelik uygulama sürecine yönelik adım atılmasına ait karar, yasa çıkmaz. Bunu da kendilerine dün çok açık söyledim, bugün de bu soru üzerine buradan söylüyorum. Çünkü bize ikide bir kriter dayatmasınlar, burası Türkiye." diye konuştu. (İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir