• DOLAR 32.541
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2489.755
  • ...
`Masumların İslami kimliğinden dolayı cezaevinde olması kabul edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da düzenlenen kitap fuarına katılan İslami camianın önce gelen yazarlarından Emine Şenlikoğlu, İLKHA`ya verdiği röportajda, ciddi sağlık sorunları olan tutuklu Ahmet Arslan ve İslami kimliklerinden dolayı cezaevinde tutulan diğer mahkûmların hâlâ tahliye edilmemesini eleştirdi.

“Yusufilerden başka hiç kimsenin bu kadar uzun süre suçsuz olduğu halde cezaevinde yattığına inanmıyorum.” diyen Şenlikoğlu, “Hiçbir suçları olmadığı halde sadece İslami kimliğinden dolayı, sadece Kur`an dersi verdiği için 20 yılı aşkın bir süredir bu masum Müslümanların cezaevinde bulundurulması büyük bir zulüm ve kabul edilemez bir olaydır. Bu konu beni son derece üzmektedir.” dedi.

"Kardeşlerimin suçsuz halde cezaevinde yatmasını Müslümanlık onuruna yakıştıramıyorum"

Bir Müslüman olarak bu konuda her şeyi yapacağını belirten Şenlikoğlu, “Ben bu konuda bir Müslüman olarak elimden gelen her şeyi yapacağım İnşallah. Cumhurbaşkanına da çıkacağım. Gerekirse yazarlarla konuşup bir gündem oluşturmaya çalışacağım. Bu meseleden dolayı içim ağlıyor. Kardeşlerimin suçsuz oldukları halde cezaevinde yatmasını Müslümanlık onuruna yakıştıramıyorum!” dedi.

Ortada büyük bir yanlış olduğunu ve bunun telafi edileceğine inandığını ifade eden Şenlikoğu, “Paralelden dolayı mağdur olanların tahliye edilmesine rağmen, yine paralelcilerin kumpasları sonucunda zindana atılan Yusufiler için bir çalışma olmaması,  bana göre hükümetin gözünden kaçan büyük bir olaydır.  Bu büyük yanlışın telafi edileceğine inanıyorum. Bu konuda çok geç kalındı.” şeklinde konuştu.

“Bu konuda ses getirecek bir eylem veya tepki olmadı”

İslami kimliğinden dolayı cezaevine konulan Müslümanlar için İslami camiadan gerekli tepkinin yükselmediğini ve gerekli adımların atılmadığını belirten Şenlikoğlu, son olarak şunları söyledi:

“Şu ana kadar Müslümanlar bu konuda Türkiye genelinde gündem oluşturacak bir adım atamadı. Ses getirecek bir eylem veya tepki olmadı. Müslümanlardan bu konuda çok güçlü bir eylem bekliyorum. Bu konuda dünya gündeminde bile ses getirecek bir eylem yapılmalıdır. Biz Müslümanlar bu konuda çok geç kaldık. En kısa zamanda bu konuda bir hareket başlatmamız gerekiyor.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir