• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Mardin`de 8 hafize daha taç giydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Ayhan Yücesoy Kız Kur`an Kursu`nda hafızlık eğitimini tamamlayan 8 hafıze için taç giydirme töreni düzenlendi.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, törenin açılışında yaptığı konuşmasında, hıfzını tamamlayan hafızları ve ailelerini tebrik etti. Coşkun, “Böylesine güzel ve anlamlı bir etkinlikte bizleri buluşturan Allah`a hamd ediyorum. Mardin`imizden 8 değerli kardeşimiz daha hafızlık kervanına katılıyor. Kendilerini tebrik ediyor ömür boyu Kur'an-ı Kerim'e hizmet nasip etmesini Yüce Mevla'dan diliyorum. Bu hafızların annelerini, babalarını, bunların yetişmesinde emeği geçenleri ve hocalarını ayrı ayrı tebrik ediyorum.” dedi.

İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık ise hafız yetiştirmenin zorluğuna değinerek emeği geçenlere teşekkür etti. 8 hafız daha kazanmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Işık, hafızlığın Hz Peygamber`in sünneti olduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlana sinevizyon gösterisini ardından İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, hafızlığın önemi hakkında bir konuşma yaptı. Hafızların Kur`an`ı satırlardan sadırlara taşıdığı ve kalplerine nakşettiklerini belirten Yılmaz, “Hz Peygamberin şu hadisi şerifi çok anlamlı ve önemlidir. Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki; ‘Kur'an ehli (yani onu okuyan, onunla amel eden) cennete girdiği vakit, kendisine; Oku ve yüksel!` denilir. O da okur ve yükselir. Her ayet için bir derece verilir. Böylece o bildiği ayetleri sonuna kadar okur.” dedi.

Ayhan Yücesoy İlahi Korosu'nun okuduğu ilahilerin ardından hafızlara hocaları Zübeyde Bekin tarafından taçları giydirilerek belgeleri takdim edildi. Artuklu İlçe Müftülüğünün hediye takdimi ve dua ile program sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir