• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
Çavuşoğlu`ndan vize açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ajansların haberine göre; AB ile Türkiye arasındaki vize muafiyeti sürecini değerlendiren Çavuşoğlu, Ankara'nın Geri Kabul Anlaşması da dahil olmak üzere imzaladığı Brüksel'le imzaladığı tüm anlaşmaları bir kenara koyabileceğini ve bunun ‘tehdit ya da blöf' olmadığını söyledi.

"EMRİVAKİ ŞEKİLDE TÜRKİYE'YE BU ŞEKİLDE MUAMELE ETMEK GERÇEKÇİ DEĞİL"

Çavuşoğlu, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek haftasonu Antalya'da yapılacak ‘En Az Gelişmiş Ülkeler' toplantısı sırasında Timmermans ile bu konuyu görüşeceklerini belirtti.

Türkiye'nin vize serbestisi için gerekli olan 72 kriterden 69'unu gerçekleştirdiğini belirten Çavuşoğlu, "Türkiye bu kadar önemli adımlar attıktan sonra emrivaki şekilde Türkiye'ye bu şekilde muamele etmek gerçekçi değil" dedi.

"HERKES SÖZÜNDE DURMALI"

AB'nin vize serbestisinin hayata geçirilmesi için Terörle Mücadele Kanunu'ndaki ‘terör tanımı' konusunda değişiklik talep ederken Ankara'nın bunu reddetmesi süreçte tıkanmaya neden olmuştu.

Çavuşoğlu, "Herkes sözünde durmalı, imzaladığımız anlaşmaları Geri Kabul dahil bir kenara koyarız, bu tehdit ya da blöf değil" ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir