• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
PYD'nin Suriyeli Kürt gençleri alıkoymasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürt Ulusal Meclisi (ENKS), PYD militanları tarafından Haseke’ye bağlı Amude ve çevresindeki Kürt gençlerin  zorla silahaltına alıp alıkoymasını ve yapılan baskıcı uygulamayı sert bir dille kınadı.

ENKS tarafından bugün yapılan açıklamada, PYD tarafından uygulanan bu ihlallerin sonuçlarından yine PYD’nin sorumlu olacağı belirtilirken, uluslararası topluma da Kürt halkını PYD’nin uygulamalarından koruma çağrısı yapıldı.

Yapılan açıklamanın devamında, Kürtlerin de PYD’nin bu uygulamalarına karşı direnerek mümkün olan her türlü barışçıl yolla bu uygulamaları dünya kamuoyuna göstermeleri istendi.

“PYD militanları sergiledikleri terörist tavırlarla evlerde bulunan kadın ve çocukları korkuttu”

ENKS’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “PYD terör örgütüne bağlı militanlar, bu sabah saatlerinde Haseke’nin Amude kasabasına bağlı bazı köyler, Malikiye kasabası kırsalı ve Girkê Legê kasabasını kuşatma altına almak amacıyla bölgeye gönderildi. Söz konusu kasabalara giren PYD militanları buralarda sivil halkın evlerine baskınlar düzenleyerek kadınlar dâhil evlerde bulunan herkesi teftiş etti. Evlerde bulunan kişisel silahlar ve av malzemelerine el koydu. Konut dokunulmazlığı ilkesini ihlal eden PYD militanları, sergiledikleri terörist tavırlarla evlerde bulunan kadın ve çocukları korkuttu. PYD militanları ayrıca, bu köylerde yaşayan birçok genci zorla silahaltına almak üzere tutukladı.”

Hatırlanacağı üzere PYD dün Amude’ye bağlı köylere sabahın erken saatlerinde baskınlar düzenlemiş ve çocuk yaştaki Kürt gençlerini kendi saflarında savaşmaları için zorla alıkoymuştu.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir