• DOLAR 32.573
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2436.702
  • ...
Kanalizasyon suyu Batman Çayı'na akmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Hilal Mahallesi’nde 16 yaşındaki Mahsum Yaprak’ın düşerek hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelen isimsiz kanal tehlike saçmaya devam ediyor. “İkinci İluh Deresi” olarak da adlandırılan kanalın etrafında bariyerlerin olmaması ve kanaldan akan kanalizasyon suyunun arıtılmadan Batman Çayı’na akmasını defalarca gündeme gelmesi ve aradan geçen yaklaşık 6 aya rağmen halen akmaya devam ediyor.

Batman Çayı’na kanalizasyon suyunun akıtılması haberlerine yönelik BASKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Belde Mahallesi’ndeki yerleşim alanlarının bir bölümüne ait hattın ana kolektörle bağlantısı kesilmiştir ve mecburi olarak yağmur suyu şebekesi ile bağlantısı yapılmıştır." denilmiş ve en kısa sürede sorunun giderilmesi için ihaleye gidileceği açıklanmıştı.

Hatırlanacağı üzere konuyla ilgili görüştüğümüz Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar, kanalizasyon sularının Batman Çayı'na dökülmesi sorunuyla ilgili belediyeyle görüşmelerinin devam ettiğini söyleyerek Mart ayı içerisinde sorunun giderilmesi için ihale yapılacağını belirtmişti.

Basında yer alan haberler üzerine kanalizasyon suyunun arıtılmadan Batman Çayı'na akıtılmasına tepki gösteren STK temsilcileri ve Batman halkının tepkilerinin görmezden gelen DBP'li belediye hastalıklara davetiye çıkarılarak çayda mikropların üremesine sebep olmaya ve burada ekolojik dengeleri bozmaya devam ediyor. (M.Sait Çelik İLKHA) 























Bu haberler de ilginizi çekebilir