• DOLAR 32.522
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.516
  • ...
SON DAKİKA
İdomeni kampı boşaltılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Ajansında yer alan habere göre; Yunanistan'ın Makedonya sınırı yakınındaki İdomeni sığınmacı kampı boşaltılıyor.

Sık sık sığınmacılarla polis arasında çatışma yaşanan kampta kalan 9 bin kişinin tahliyesine başlandı.

Yunan hükümeti tahliye işlemi için 400 polis görevlendirdi. Sığınmacıların aşamalı bir şekilde ülkenin kuzeyindeki diğer kamplara taşınması hedefleniyor.

İdomeni'deki yaklaşık 9 bin sığınmacı, Balkan ülkelerinin sınırlarını kapatmasının ardından 3 aya yakın bir süredir zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

TAŞINMAK İSTEMİYORLAR

İdomeni kampında bekleyen sığınmacılar, diğer kamplara yerleştirilmeyi reddediyor.

Balkan rotasının sığınmacılara kapatılmasının ardından üç aydır ağır koşullar altında İdomeni'deki kampta yaşam mücadelesi veren yaklaşık 9 bin sığınmacı, Yunanistan hükümetinin aldığı karar gereği ülkenin kuzeyindeki diğer sığınmacı kamplarına yerleştirilmeyi kabul etmiyor.

'ÖLÜRÜM DE BURADAN ÇIKMAM'

Suriyeli Saffid Şerif de diğer sığınmacılarla birlikte İdomeni'den çıkartılmaya karşı çıkacaklarını vurgulayarak, "Ölürüm de buradan çıkmam." dedi.

Daha önce kendilerini "daha iyi yaşam koşullarına sahip olacaklarını" söyleyerek Selanik'teki başka bir kampa götürdüklerini anlatan Şerif, "Orada açlıktan ölecektim ve bu kampa geri kaçtım. Bir daha hiçbir koşulda buradan başka bir yere gitmem." şeklinde konuştu.

Şerif, ailesiyle sınıra yakın olabilmek için İdomeni'de kalmakta ısrarcı olacağını belirterek, "Hiç kimse beni buradan uzaklaştıramaz." ifadesini kullandı.

Kampta yetersiz barınma ve beslenme koşullarında kalan sığınmacılarla polis arasında sık sık çatışma yaşanıyordu.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir