• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
`Eğitim sistemi içerik olarak geriliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şuurlu Öğretmenler Derneği Şanlıurfa Şubesi, 4. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.  Kongrede, basına açıklamalarda bulunan Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamid Sürücü, eğitim sistemindeki sorunlara dikkat çekti.

Yıllardır Türkiye`de eğitimin eksiklerini ve yanlışlarını gündeme getirmeye çalıştıklarını belirten Sürücü, “Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde Türkiye`de eğitimin donanım ve malzemeleri itibariyle iyileşmeye doğru gitse de içerik olarak iyileşmediğini görüyoruz. Türkiye`de gençlik ve ahlak olarak aşağıya doğru bir iniş olduğunu, ahlaki yapının sürekli bozulduğunu gençler arasında içki, uyuşturucu ve sigara gibi kötü alışkanlıkların sürekli yaygınlaştığını, kullanım yaşının aşağıya düştüğünü ve bunun mutlaka bir çaresinin bulunması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Eğitim maneviyat temelli olmadığı zaman insanları doğru yetiştirmek mümkün olmayacaktır.” diye konuştu.

Türkiye`de Müslümanların inancını ve kültürünü önemseyen bir eğitim düzeninin olması gerektiğini söyleyen Sürücü, bu gerekliliği çeşitli uluslararası eğitim konferanslarıyla da dile getirdiklerini ifade etti.

Emperyalist ülkelerin eğitim müfredatı yoluyla insanların düşüncelerini şekillendirmeye çalıştığına dikkat çeken Sürücü, son olarak şunları söyledi: “Görüyoruz ki emperyalizm bu şekilde hem Türkiye`de hem de dünyanın başka ülkelerinde insanların beyinlerine girebiliyor. Kapitalist dünyanın insanlar üzerindeki bu sömürgeciliği son bulsun. Bu da eğitim yoluyla olur. İnsanları eğitirsek, geniş bir düşünce ufku onlara açarsak o zaman insanlar kurtulacaktır.”

Kongrenin sonunda tekrar şube başkanlığına seçilen eğitimci Yunus Yeğin ise daha önceki yönetim kurulunda bulunanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek yeni seçilenlere de başarılar diledi.  (Osman Gülebak, Hüseyin Yetmiş- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir