• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
 Siyonist General: Filistinlilere Yönelik Tutumuz Nazileri Andırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminde Genelkurmay Başkan Yardımcılığı makamında bulunan siyonist generalin işgal askerlerinin Filistinlilere yönelik tutumunun Hitler ve Nazilerin tutumunu andırdığını söylemesi, uzun süredir Arap ve yabancı birçok yazar, araştırmacı, siyasi ve akademisyenin dillendirdiğini ispat etmekle ve söylediklerine şahitlik etmekle kalmıyor, aynı şekilde işgal rejimindeki askeri ve siyasi kurumlarla Siyonist toplumun ahlaki olarak ne kadar çöktüğünü ve alçaldığını da yansıtıyor.

Böyle bir demeç verdiği için eleştiri oklarını üzerine çeken generalin istifasını isteyen sesler yükselmeye başladı.

Bu konuda Siyonistlerin yaptıklarına örnek vermeye gerek yok. Filistinlilerin topraklarını gasp etmelerinden veya onlara karşı işledikleri toplu kıyımlarından mı bahsedelim. Yoksa şimdiye kadar Filistinlilere karşı başlattıkları savaşlarda işledikleri savaş suçlarından mı söz edelim. Veyahut Filistin halkını tehcire zorlamalarını, topraklarını gasp etmelerini, evlerini başlarına yıkmalarını, sokak ortasında gençleri katletmelerini, çocukları tutuklamalarını veya onları diri diri yakmalarını mı dile getirelim.

Burada Siyonistlerle Naziler arasındaki ilişkiyi açıklamak durumundayız. Aynı şekilde Siyonist toplumun işgal ordusunun cinayetlerini temize çıkarmak ve üzerini örtmek için “Silahın temizliği” adıyla yaptıkları propagandayı da anlatmak ve bu şekilde Siyonist toplumun ahlakiliğini(!) anlatmamız gerekir.

Siyonist hareket, Nazilerden çok önce var olan bir harekettir. Ondan çok önce Nazi tohumunu taşıyordu. Bu hareketin kendisine ait olmayan bir toprak parçasını vatan edinip halkını yurdundan çıkarması, işgal ettiği Filistin toprakları üzerinde yerleşim birimleri inşa etmesi, rüyasını gerçekleştirmek için her şeyi mubah görmesi, hatta dünyanın değişik noktalarındaki Yahudilerin bu topraklara gelmesini sağlamak için oralarda onları öldürmesi, bombalarla parçalaması, onlara karşı cinayetler ve katliamlar yapması bu hareketin kanlı geçmişini anlatıyor. Kendi dininden ve ırkından olanlara bunları reva gören bir hareketin Filistinlilere yönelik yaptığı cinayetler sadece ayrıntıdır. Siyonist projeye göre hedefe varmak için her şey mubahtır.

General Yair Golan`ın Yahudi soykırımı “Holokost” dedikleri olayların yıldönümünde söyledikleri, işgal ordusuyla Siyonist toplumun geldiği noktayı özetliyor. General, Siyonist toplumun tutumuyla işgal ordusunun Filistinlilere yönelik tutum ve yaklaşımının 60 veya 70 yıl önceki Nazilerin tutumunu yansıttığını, bu tür olayların 2016 yılında İsrail`de vuku bulduğunu ifade ediyor.

Batı Yaka`da silahsız ve masum bir Filistinli yaralının işgal askerleri tarafından vurulmasını değerlendiren General Golan, silahı kötü kullanma ve silahın hürmetini çiğneme işinin İsrail ordusunun kurulduğu ilk günden beri orduya girdiğini söylüyor. Onun bu sözleri Siyonist toplumun “temiz silah” düşünce ve felsefesini reddediyor. General işgal rejiminin geleceği ve Filistinlilerle dönüşü olmayan bir noktanın yaklaştığı konusundaki korku ve endişelerini ifade ediyorsa da, hakikatte işler bu noktaya zaten varmış durumda.

Yunus Es-Seyyid - Filistin Haber / Çeviri Makale

Bu haberler de ilginizi çekebilir