• DOLAR 32.58
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2432.648
  • ...
Anıtkabir  Muhafızları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / doğruhaber / siyaset gemisi

Devlet ile Pkk arasında dozajı gittikçe artan bir savaş yaşanıyor.

Cizre, Silopi, Sur, Yüksekova, Derik, İdil, Şırnak, Yüksekova, Nusaybin… Kiminde çatışmalar nispeten durdu, kiminde devam ediyor.

Binleri aşan ölüler, yıkılan evler, tonluk patlayıcılar… Halkın gündemi acı, yıkım, korku ve bombalar iken Pkk çizgisinde siyaset yapan kimi kurumların apayrı bir gündemleri var.

Eşcinsel sapıklıkları gündeme getirip normalleştirme çabalarına hız veren bu gruplar, maddi tahribatla beraber manevi tahribat için bir yerlerden ihale almış gibiler.

İster bir yerlere şirin görünme amacı deyin, ister ideolojik kardeşliğin tezahürü deyin şimdi de “Anıtkabir muhafızlığına” soyunmuşlar.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş mesela…  Pkk`nin yaptığı bombalı saldırılar, halkı boğan “öz yönetim kâbusu” için bir şey söylemiyor Beştaş.

Anıtkabir`e IŞİD`in saldırı düzenleyeceği iddialarına ilişkin konuşuyor: “Anıtkabir`e ilişkin tehdit ciddiye alınmalıdır. Bu konuda kapatarak panikleterek bu işi önlemek yerine oraya gidişi önlemek yerine gerekli yetkilerin kullanılması mecburidir.”

Fesübhanellah!

Diyelim ki, Işid`in öyle bir niyeti var. Bu konuda en son konuşacak olanlar HDP`de siyaset yapanlar olmalı, öyle değil mi? Türkiye Cumhuriyetinin Türk etnik temelli olduğu ve kurucusunun Kemal Atatürk olduğu tarihi bir gerçek olarak ortadayken… Şeyh Said kıyamı sonrası yaşananların, Zilan ve Dersim katliamlarının kimin döneminde olduğu ortadayken…

Nedir bu “Anıtkabir muhafızlığı” anlayan var mı? Bir de olaya şu açıdan bakın!

HDP`liler hükümeti Işid destekçiliği ile suçluyorlar. Bu durumda Işid`in Anıtkabire saldırı niyeti varsa bu hükümet tarafından engellenmeyecektir. O zaman iş YDG-H ya da yeni ismiyle YPS`ye kalacaktır.

Anıtkabiri korumak için hendekler kazıp öz yönetim ilan edilebilir ve AKP saldırılarına karşı müdafaaya geçilir.

Gülmeyin, bu sizin hikâyeniz!

Kürt meselesini çözmek için Lgbt savunuculuğundan Anıtkabir muhafızlığına kadar her yola başvuran siyasetçilerinizle övünün.

Bu sizin hakkınız.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir