• DOLAR 32.537
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2435.551
  • ...
Fotoğraf sanatçıları Ağrı'da buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Valiliği Ulusal Fotoğraf Yarışması 1’inci Foto Safari etkinliği düzenlendi. Fotoğraf yarışmasının verimli geçtiğini belirten Ağrı Vali Yardımcısı Sedat İnci, 40 ilden gelen fotoğraf sanatçısını misafir ettiklerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Vali Yardımcısı Sedat İnci, "21-22 Mayıs tarihlerinde Ağrı Valiliğimiz tarafından düzenlenen Nuh'un Kenti Ağrı Foto Safari Yarışmamız kapsamında şu anda Doğubayazıt İshak Paşa Sarayındayız. Sabah saatlerinde Kültür ve Kongre Merkezinde 153 fotoğrafçımızla yaptığımız kahvaltı ile başladı. Balık Gölü'nde başlayan gezimiz Diyadin Kanyonları, Meya Mağaraları ve Diyadin Kaplıcalarını dolaşarak burada yaptığımız fotoğraflama devam etti. Akşamüzeri İshak Paşa Sarayı'na geldik. Program gayet güzel ve verimli geçti. Türkiye'nin yaklaşık 40 şehrinden misafirlerimiz, fotoğrafçılarımız geldi. Fotoğraflamayı yarı amatör, amatör ve profesyonel olmak üzere fotoğrafçılarımızı misafir ediyoruz ve misafir edişimizden dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz." dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut ise bu tür etkinliklerin ülke tanıtımı içinde önemli olduğunu ifade etti.

Muhsin Bulut düzenlenen etkinlik hakkında şunları söyledi: "Valiliğimizin organizasyonunda 153 fotoğrafçıyla bu yıl ilimizin değişik tarihi doğal yerlerini çektik. Çekimlerimiz Pazar günü Ağrı Dağı ve çevresinde devam edecek. Biz bu tür etkinliklerin ülkemizin tanıtımına da ciddi katkı sunacağına da inanıyoruz. Çünkü sosyal medyada da bunun tanıtımı yapıldığında daha büyük kitlelere ulaşmaktayız. İshak Paşa Sarayı, Meya Antik Kenti, Kudret Köprüsü'nü fotoğrafladık. Çok nitelikli, ödüllü fotoğraf sanatçısı arkadaşlarımız var. Biz bu tür etkinliklerin daha da faydalı olacağına inanıyoruz."

Ödüllü fotoğrafçı ve düzenlenen yarışmada jüri üyesi olan Ali İhsan Öztürk, "Ağrı Valiliği'nin organize ettiği foto yarışması için geldik, yarışmada jüri olarak görev yapacağım. Türkiye'nin her tarafından fotoğraf sanatçısı arkadaşlar geldi. Buranın tarihi turistik yerlerinin güzel fotoğraflarını çektiler. Zaten Ağrı, tarihi ve turistik yerler açısından zengin bir ilimiz. Fotoğraf sanatçısı arkadaşlar buranın güzel yerlerini görünce gittikleri memleketlerinde bu güzellikleri anlatacaklardır. Bu etkinlik çok güzel oldu." diye konuştu.  (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir