• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Adana`da 270 kişi "elekronik" takipte
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "Adana'da bugün itibarıyla 270 kişi elektronik kelepçe ile izlenirken, 30 kişinin de (Küresel Konumlama Sistemi) GPS aracılığı ile mağdura yaklaşmama yönünde verilen yükümlülükleri takip ediliyor." dedi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Avrupa Birliği arasında düzenlenen, "Elektronik İzleme Sistemine Geçişte Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi" kapsamında, İngiliz ve Hollandalı uzmanlar Adana Adliyesini ziyaret etti.

Proje Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Jos Ter Voert, Londra Denetimli Serbestlik Bölge Müdürü Robert Clarke, Hollanda 2. Proje Lideri Michiel Van der Veen, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Uzmanı Suat Kılıç, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanlarıyla bir araya geldi.

İngiliz ve Hollandalı uzmanlar, Avrupa'da oldukça yaygın olan elektronik izlemenin, Türkiye'deki uygulamasının artırılması amacıyla, 2 gün boyunca sunum yaptı.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yabancı heyetin ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Adana`da elektronik izleme ve GPS aracılığı ile takip edilen şüpheli, sanık ve hükümlülerin sayısında artış yaşandığını belirterek, "Adana'da bugün itibariyle 270 kişi elektronik kelepçe ile izlenirken, 30 kişinin de GPS aracılığı ile mağdura yaklaşmama yönünde verilen yükümlülükleri takip ediliyor. Bu sayılar müdürlük bakımından Türkiye`de en yoğun ikinci müdürlüğün Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olduğunu ortaya koymaktadır." diye konuştu.

Proje Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Jos Ter Voert de Adana'da yapılan çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Ziyaretin sonunda Başsavcı Yeldan, konuklara üzerinde Adana Adliyesinin fotoğrafının bulunduğu duvar saati hediye etti. 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir