• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Şehitler kervanı her yerde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

ŞEHİD VEYSİ KALKAN

Şehit Veysi Kalkan 1969 yılında Batman`da dünyaya geldi. İlkokul mezunu olan Şehit Veysi, İslam`a ve Müslümanlara karşı her türlü zulmün yapıldığı bir dönemde el arabası ile İslami kasetler satıyordu. Sürekli tehditler alan şehit, davasından ve mücadelesinden bir an olsun taviz vermedi ve 18 Mayıs 1992`de PKK yandaşlarının silahlı saldırısı sonucu çok arzuladığı şehadet mertebesine ulaştı.

Arkadaşı Murat`ın dilinden Şehidin son anlarını dinleyelim.

“Okulda sürekli boykot uyguluyorlardı. Biz de o boykotu sürekli deliyorduk. Yine bir gün dışarıdan gelen militanlarla birlikte bize saldırma planı yapmışlardı. Şehit Veysi bunu duyar duymaz bizi uyarmak için okula geldi. Okul çıkışında PKK`liler yaklaşık 300 kişilik bir grupla silahlı bir şekilde bize saldırdılar. Biz de 20 kadar kişiydik ve elimizde kitaplarımız vardı. İlk ateşledikleri silahla Şehit Veysi vuruldu. Yere düşerken bana baktı, gülüyordu. O gün şehit olacağını hissetmişti. Yaralı olarak hastaneye kaldırıldı, durumu ağır olduğu için Diyarbakır`a götürülürken yolda şehit oldu.”

Arkadaşı Abdulkadir ise şöyle anlatıyor.

“Her zaman “Eğer biz İslam davası uğruna canlarımızı kurban etmezsek bizden sonraki nesiller bizden hayırla söz etmezler. Ama hizmette bulunursak bizden sonrakiler bize duacı olurlar” diyordu. Onun yüzünde İslam nuru açıkça görünüyordu. Tek geliri sattığı kasetlerdi, onu da çoğu zaman infak ederdi. Fakirdi ama cömertti. Çok kanaatkârdı. Çok az kazanır, kazandığıyla da idare ederdi.”

ŞEHİT İSMAİL SEVİM

Şehit İsmail Sevim, Kasım ve Aliye çiftinin en küçük çocuğu olarak 20 Eylül 1974 tarihinde Batman`ın Gercüş İlçesine bağlı Ardıçlı (Xecibe) Köyü`nde dünyaya geldi. 8 çocuklu Sevim ailesi çiftçilik işleri ile uğraşıyorlardı.Köy ortamında hem okul hem de İslami eğitimlerini alabilecekleri bir imam olmadığı için babası tarafından Batman`ın merkezinde ikamet eden ağabeyinin yanına gönderildi. Kendisiyle birlikte okula kayıt olan diğer ağabeyiyle birlikte ilkokulu Batman`da okudular. Şehit İsmail bir yandan okula gidiyor öte yandan camiye giderek İslami eğitimini alıyordu. Çok fedakâr ve çevresi tarafından sevilen bir genç olan Şehit İsmail, 19 Mayıs 1994 yılında şehit oldu.

ÜÇ MİNİK CAN: ZEYNEP,  HATİCE VE ŞEYHMUS

Zeynep Titiz ve 6 yaşındaki Hatice Titiz kardeşler ile 7 yaşındaki amca çocukları Şeyhmus daha hayatlarının ilk yıllarında zalim örgütün vahşetiyle tanışan 3 minik can idi. Çocuktular, yaşıtları gibi oradan buraya koşup oynuyorlardı. Yine böyle oyun oynamak için evden çıktıkları bir gün ne olduğunu bilmedikleri ve herhangi bir çocuğu cezbedecek bir oyuncak gibi duran bomba düzeneğinin infilak etmesiyle bedenleri paramparça oldu. Dünyanın hiçbir coğrafyasında kendi halkı için hareket ettiğini iddia edenler çocukların bedenlerini parçalayan bu pervasız eylemleri yapmazlar. Ama 1994 yılında üç goncamız bu vahşete şahitlik ettiler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir