• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğrencilerden TÜBİTAK Bilim Fuarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bahçesinde bulunan halı sahada düzenlenen TÜİTAK Bilim Fuarında öğrenciler çalışmalarını sergiledi.

Birçok ilginç çalışmanın yer aldığı fuara Vali Yardımcısı Sedat İnci, Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, okul müdürü ve öğretmenlerle birlikte öğrenciler katıldı.

Çalışmaları gezip bilgi alan Vali Yardımcısı Sedat İnci, fuarın yapılmış olmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Sedat İnci, "TÜBİTAK, özellikle okullarımızda, çocuklarımızı, öğrencilerimizi bilim çalışmalara teşvik etmek ve onların bu anlamdaki potansiyellerini ortaya çıkarmak adına cüzi destekler veriyor. Bu yıl Ağrı'da toplam 21 okulumuz TÜBİTAK'ın vermiş olduğu bu desteklerden faydalanarak Bilim Fuarı oluşturdular. Nurettin Dolgun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bu okullarımızdan bir tanesi. Burada yapılan çalışmalar sembolik anlamda ama bizim çok önemli. Önemli olmasının sebebi, ilgilendiğimiz çocukların özgüven kazanarak, kendi fikirlerini ortaya koyup sembolik anlamda olsa dahi hayata geçirebilmeleri ve iradelerini ortaya koymaları. O yüzden bu bilim şenliği bunu gösteriyor. Hem Türkiye'mizin ve hem de dünyamızın ihtiyacı olan birçok gelişme, teknolojik ürünün öğrencilerimiz kendi fikirleri ile ortaya koyabilmişler." şeklinde konuştu. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir