• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Menemen`de Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu İzmir Koordinatörlüğü,  Menemen ilçesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla, Asarlık Çarşamba Kapalı Pazaryeri`nde Kutlu Doğum programı düzenledi.   

Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda, Hz. Muhammed`e (sav) duyulan aşk ve özlem dile getirildi.

Sık sık salavat ve tekbirlerin getirildiği programda, katılımcıların ellerinde tevhid bayrakları coşkuyla dalgalandı.

Kutlu Doğum programına Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aşkın, İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, diğer siyasi parti yetkilileri ve STK yöneticileri katıldı.

Konuşmacı olarak Rehber TV programcısı İlahiyatçı  Yunus Emiroğlu`nun  katıldığı programın sunuculuğunu Muhammed Ata Özbey`in üstlendiği program, Cüneyt Aktepe Hoca Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilisi Kerem Kalkan selamlama konuşması yaptı.

“Üç temel problemimiz var”

Programın anlam ve önemine dair bir konuşma yapan, Rehber TV programcısı İlahiyatçı  Yunus Emiroğlu,  İslam aleminin üç temel probleminin olduğunu belirterek, “Üstadımız bunu yıllar öncesinden ifade etmiş, bana sadece nakletmek düşer. Bizim üç büyük düşmanımız var. Cehalet, zaruret ve ihtilaflar. Bu üç düşmana karşı sanat, marifet ve ittifak silahıyla mücadele edeceğiz. Şimdi hakikaten vaziyet böyle değil mi? Bugün İslam aleminin dört bir tarafı paramparça değil mi? İslam aleminin sınırları yüz yıl öncesinden emperyal batılı devletler tarafından çizilmedi mi? Bu medeniyeti kim tahrip etti? Bizden medeniyet dersi alan sözde medeniler, bize medeniyet dersi vermeye kalkışıyorlar. Maalesef halimiz bu.” ifadelerini kullandı.

İslam`a girmeden önce Medineli Evs ve Hazrec kabilelerinin birbiriyle yıllarca savaştıklarını, ancak Hz. Peygamberin davetine icabet ettikten sonra kardeş olduklarını vurgulayan Emiroğlu, bugün de Batılı emperyalist devletlerin İslam ümmetinin içerisinde olan kavimleri birbiriyle çatıştırıp bunun üzerinden kendilerine menfaat sağladıklarını söyledi.

“İslam alemi ırkçılık ve mezhepçilik belasıyla karşı karşıya”

İslam aleminin 14 asırdır ırkçılık ve mezhepçilik belasıyla karşı karşıya olduğunu dile getiren Emiroğlu, “Özellikle Hicri 1. asrın sonlarından itibaren İslam Ümmeti iki büyük hastalığa maruz kaldı. Bu iki hastalıktan biri menfi milliyetçiliktir. Yani ırkçılık. Yani asabiyet davası, kavmiyet davası. Bir diğer hastalık ta mezhepçilik hastalığı. Irkçılık öteden beri vardı ama mezhepçilik Hicri 1. asırdan itibaren özellikle alevlendirildi. İşte, İslam Ümmeti tam 14 asırdır bu iki belayla karşı karşıyadır.” dedi. “Kimleri kendinize önder seçtiğinize dikkat edin”

Müslümanların kendilerine önder ve rehber seçerken dikkat etmesi gereken durumları aktaran Emiroğlu, şunları söyledi;

“Değerli dostlar, reçetemiz belli aslında. Dert belli, derman belli. Ancak bize usta lazım. Usta derken ben bir tek şahıstan bahsetmiyorum. Bir şahs-ı manevi oluşturmak lazım ki, İslam Ümmetine rehberlik edebilsin. En büyük rehber ve önder kuşkusuz Hz. Muhammed`tir (sav). Bizim şöyle bir vazifemiz var, eğer birilerini önder seçeceksek, birilerini rehber tayin edeceksek, öyle kolay kolay o makamı onlara teslim etmeyeceğiz. Ya Peygambere benzeyeceksiniz, ya onun gibi yaşayacaksınız ya da onun gibi yaşayacaksınız. Ben ikinci bir şık tanımıyorum. Önderlerimiz, rehberlerimiz ve bize öncülük edenler için şu hususlara dikkat etmeliyiz. Nasıl bir yaşantısı var, nasıl bir eylemi var ve nasıl bir söylemi var? Müslümanlara ve İslam`a hizmet ediyorsa, adı kim olursa olsun, Türk olmuş, Kürd olmuş, Arap olmuş, Acem olmuş ne önemi var? ”

Programda Grup Şuheda ve Konya Grup Davet sanatçıları ile çocuk ilahi grupları birbirinden güzel ilahilerle alandaki katılımcıları coşturdular.

Kutlu Doğum Programı yapılan dua ile sona erdi. (Muhammed Yıldız – İLKHA)

 




















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir