• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
`Hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üyesi Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Aksa-Der) tarafından 8 Mayıs 2016 Pazar günü saat 14.00'de Aksaray Hükümet Meydanı`nda düzenlenmesi planlanan “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği, Aksaray Valiliği tarafından, yurt genelinde meydana gelen "terör olayları" gerekçe gösterilerek iptal edildi.

Etkinlik için gerekli bütün izinlerini aldıklarını ifade eden Aksa-Der yöneticileri, iptal kararı üzerine programın yapılacağı saate Aksaray Hükümet meydanında bir basın açıklaması düzenledi.

Aksa-Der adına basın açıklamasını okuyan Peygamber Sevdalıları Platformu Aksaray Koordinatörü Bedih Çiftçi, Hükümet Meydanında yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliği için bütün hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek “Günler öncesinden gerekli tüm resmi prosedürler yerine getirilmiş, Valilik makamından izin evrakları alınmış, peygamber sevdalısı Muhammedî gençliğimiz etkinlik için Aksaray`da davet çalışmalarını başlatmıştı. Aksaray`ın cadde ve sokaklarına binlerce afiş asılmış, branda ve pankart çalışmaları yapılmış, program için gerekli tüm masraflar yapılmıştı.

Böylesi büyük çapta bir organizasyonun gerçekleşmesine sadece dört gün kala, sudan sebepler bahane edilerek etkinliğin iptal edilmesi hiç etik bir karar olmayıp sivil toplum örgütlerini hiçe saymaktır.

Günlerdir, gençlerimizin büyük fedakârlık ve gayretlerle yaptığı çalışmaları ve emekleri hiçe sayılarak bir kalemde etkinliğin iptal edilmesi, Aksaray idarecilerinin imza attığı en bedbaht bir karardır. Verilen bu isabetsiz karar hanelerine, kendi elleriyle yazdıkları kara bir leke olarak kalacaktır.” dedi.

Valilik makamıyla görüşme talep ettiklerini, fakat taleplerine karşılık bulamadıklarını belirten Çiftçi, “Aksaray Peygamber Sevdalıları olarak, derdimizi anlatmak için ısrarla görüşme talebinde bulunmamıza rağmen, Vali Bey görüşme talebimize olumlu yanıt vermemiştir. Valilik personeli ise, Kutlu Doğum etkinliğinin iptaline sebep olarak, “8 Mayıs günü Aksaray`da Türk yıldızları uçak gösterisi ve Hıdırellez programından dolayı Emniyet Müdürlüğü üç ayrı yerde önlem almakta zorlanacağı için Kutlu Doğum etkinliğiniz iptal edilmiştir” açıklamasında bulundular. Valiliğin bize tebliğ ettiği resmi evrakta ise, “Terör olayları” gerekçe gösterilerek etkinliğin iptal edildiği bildirildi. Her tarafı çelişki olan bu keyfi dayatmanın kaybedeni yine dayatmacıların kendileri olacaktır.” dedi.

Çiftçi konuşmasının devamında, Peygamber sevdalısı Aksaray halkına, Hz. Peygamberi anma ve anlamanın ne kadar mühim bir mesele olduğunu ve bu gibi etkinliklerin iptal edilmesinde rol oynayan yöneticilerin talihsiz bir karar aldıklarını ifade ederek, “Herkes şunu çok iyi bilsin ki; “Anmaya ve anlamaya çalıştığımız Hz Muhammed (sav) öyle bir Peygamberdir ki, O`nun uğruna nice canlar feda edilmiş, nice ülkeler fethedilmiş, uğruna anadan, babadan ve yardan geçilmiş bir önder ve rehberdir. Yeni bir kitabın tebliğcisi, yeni bir dinin ve medeniyetin kurucusu olan Peygamberi bu gün Aksaray`daki yöneticiler biraz olsun anlamış olsalardı, bu etkinliği asla engellemez, aksine destek verirlerdi. Aksaray`da bu talihsiz kararın sahipleri olan yöneticiler şunu çok iyi bilsinler ki, halkın size verdiği emaneti en güzel bir şekilde, güzel işleri kolaylaştırmak için kullanacağınıza, halka hiçbir fayda sağlamayacak, gösterişten başka hiçbir anlam ifade etmeyen boş işlerle israf etmeniz, zamanı heba etmeniz, büyük bir talihsizlikten başka bir şey değildir. Ve bu talihsizlik kara bir leke olarak sizin üzerinizde kalacaktır.” dedi.

Son olarak Aksaray`da ki STK`lara seslenen Çiftçi, Kutlu Doğum etkinliğinin diğer bütün etkinliklerden önemli olduğunu belirterek, ”Bu gün buradan Aksaray`daki tüm STK`lara ve Müslüman camialara sesleniyoruz, “Hiçbir etkinlik Peygamberin anılacağı ve anlatılacağı etkinlikten daha öncelikli ve önemli olamaz. Hz Muhammed bizim dünya ve ahiret kurtuluşumuzun yegâne vesilesi ve yol göstericisidir. Sadece bu ifade anlaşılacak olsa, eminiz ki bu keyfi dayatmanın hesabını sormak hepinizin üzerine bir borçtur, görevdir ve İslami bir sorumluluktur. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğimizi belirtiyoruz.” diyerek konuşmasına son verdi. (Ömer Yıldırım-İLKHA)








Bu haberler de ilginizi çekebilir