• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
STK'lar Onkoloji Hastanesi için bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lösemili ve Down Sendromlu Çocuklarla El Ele Derneği (LÖSDOWN) tarafından Bingöl’e yapılması planlanan Onkoloji Hastanesi için engelli dernekleri ve diğer sivil toplum kuruluşları, düzenlenen tanıtım ve istişare toplantısı ile bir araya geldi.

Toplantıya Lösemili ve Down Sendromlu Çocuklarla El Ele Derneği Kurucu Başkanı Vahap Zengin, Bingöl Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, 6 Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, Tüm Engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı, Türkiye Sakatlar Federasyonu Bingöl Şube Başkanı Bahattin Tüz, Anadolu Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Cihan Tartar, SAYDES İl Başkanı İrfan Yıldırım ve diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Ayrıca il dışında olduğu için toplantıya katılamayan TAVZ-DER Başkanı Murat Soysal’da telefonla destek verdi. LÖSDOWN Kurucu Başkanı Vahap Zengin, ziyaret ettikleri birçok sivil toplum kuruluşlarının da kendilerine destek verdiğini söyledi.

“Onkoloji Hastanesi’ni Bingöl’e kazandırmamız lazım”

Toplantıda konuşan Lösemili ve Down Sendromlu Çocuklarla El Ele Derneği (LÖSDOWN) kurucu başkanı Vahap Zengin, bölgede sayısı az olan onkoloji hastanesinin Bingöl’e mutlaka kazandırılması gereken bir hizmet olduğunu ifade etti.

Zengin, “Bingöl’de ve bölgemizde yaşayan kanser hastaları, her yıl tedavi olmak amacıyla çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Çok ileri tarihlerde ancak sıra alabiliyorlar. Maddi imkansızlıklar yüzünden tedavi olamayan hastalarımız var. Hastanemizin dışında, çevre illerden gelecek hastalarımızın hasta yakınları mağdur edilmemesi için hastanemizin yanında konuk evinin yapılmasını da planlıyoruz. Doğu Anadolu’nun en büyük özel onkoloji hastanesini ilimize kazandırmak için proje çalışmalarına başladık. İnşallah en kısa sürede projemizi bitirip hayata geçireceğiz. Yaptığımız hizmetlerden herhangi bir kar amacı gütmeden, tamamen hastalarımızın rahat bir şekilde tedavi olabilmesi için böyle bir girişimde bulunduk. İnşallah hastanemiz yapılırsa, tedavi olma imkanı olmayan hastalarımıza da ücretsiz tedavi olabilmeleri için yanlarında olacağız. Onkoloji hastanemizi Bingöl’e mutlaka kazandırmamız lazım.” dedi.

“Hastalarımızın sosyal alanları da olacak”

Kanser hastalarının sosyal gelişimlerinin aksatılmaması için hastane içerisinde sosyal tesislerin ücretsiz olarak hastalara tahsis edileceğini ifade eden Zengin, “Hastalarımızın sosyal bağlara ihtiyacı var. Sosyalleşmeleri için yapılacak olan hastanemizin içerisinde sosyal tesisler yapacağız ve bunlar hastalarımıza ücretsiz olarak tahsis edilecek. Hastalarımız tedavi olmalarının yanı sıra, kendilerini rahat hissedebilecekleri bir tesise de sahip olacaklar.” diye konuştu.

“Bingöl’e istihdam sağlayacak”

Yapılacak olan hastanenin aynı zamanda Bingöl için istihdam kaynağı olacağını belirten Zengin, "Personeller tam donanımlı, işe vakıf olan ekiplerden oluşacak. Personellerimiz de çalışabilecek durumda olan engellilerden oluşacak ve onlar için de istihdam kaynağı olacak.” şeklinde konuştu.

“Hastane son teknoloji ile donanacak”

Hastanede kullanılacak olan tıbbi malzemelerin son teknoloji ürünlerinden oluşacağını söyleyen Zengin, şu ifadeleri kullandı: “Hastanemizde son tıbbi teknoloji ürünleri kullanılacak. Yurtdışından getirilecek olan tıbbi malzemeler ile hastalarımızın enfeksiyon riskini en aza getireceğiz. Hastanemizin sosyal tesislerinde filtreleme sistemi olacağından özellikle lösemi hastalarımız maske olmadan rahat bir şekilde hastanemizde vakit geçirebilecekler.”

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları, yapılacak olan hastane için destek olacaklarını söyledi. Toplantı, karşılıklı görüş alış verişlerinin ardından sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir