• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Mardin ve Şırnak'ta 11 PKK'li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sayfasında önemli yurtiçi olaylar başlığı altında yürütülen operasyon ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Buna göre Mardin ve Şırnak’ta dün 11 PKK’li öldürüldü.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda 6 PKK’li öldürülürken operasyon kapsamında öldürülen PKK’li sayısı böylece 334’e yükseldi. İlçede ayrıca dün imha edilen 5 el yapımı patlayıcıyla birlikte toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 768 oldu.

Şırnak’taki operasyonlarda ise toplamda öldürülen PKK’li sayısı 308 iken dün 5 PKK’li öldürüldü. 9 el yapımı patlayıcının imha edildiği kentte toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı da 864 oldu.

Çukurca ve Şemdin’li de mühimmat ele geçirildi

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde yürütülen operasyonlarda ise şu bilgilere yer verildi: “Hakkâri /Çukurca kırsalında devam eden operasyonda; beş Kaleşnikof piyade tüfeği, bir M-4 piyade tüfeği, bir av tüfeği, iki kurusıkı tabanca, 385 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 24 M-4 piyade tüfeği fişeği, 11 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir M4 piyade tüfeği şarjörü, 100 kurusıkı tabanca fişeği, bir el yapımı patlayıcı düzeneği, iki Kaleşnikof piyade tüfeği hücum yeleği, yurt içine yasa dışı yollarla sokulan muhtelif cins ve miktarda malzeme (oto yedek parçası, 3.650 karton sigara, 120 kg çay, 5.885 adet kol saati, 57 bayan cüzdanı, 900 bayan şalı, 50 kadın tişörtü, 50 çift spor ayakkabısı) ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.”

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde icra edilen operasyonda da 3 el yapımı patlayıcı, muhtelif cins ve miktarda mühimmat, bir adet 81 mm havan mühimmatı, yedi adet 60 mm havan mühimmatı, üç adet RPG-7 roketatar mühimmatı, bin 747 adet 12,7 mm uçaksavar makineli tüfeği fişeği, 271 Biksi makineli tüfeği fişeği, 545 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 42 el bombası, 46 adet el bombası fünyesi ele geçirildi.

Hakurk ve Gara bölgeleri hava harekatı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Kuzey Irak’taki barınma alanlarından kaçan 10 PKK’linin teslim olduğu belirtilen açıklamada Kuzey Irak’taki Hakurk ve Gara bölgelerinde, PKK’lilerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzii, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde Akköy HES’e ait Acil Tahliye Binasına PKK’liler tarafından patlayıcı madde kullanılarak saldırı düzenlendiği bilgisine de yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir