• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Ülke genelinde sağanak yağış bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya merkezi ve doğu kesimleri, Isparta, Adana il geneli, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın batısı, Hatay'ın kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (30-60 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya merkezi ve doğu kesimleri, Isparta çevreleri, Adana il geneli, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın batısında ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde en yüksek hava sıcaklıklarının şöyle olması bekleniyor:

İstanbul: Sağanak yağışlı 12/18

Ankara: Sağanak yağışlı 7/13

İzmir: Çok bulutlu aralıklı yağmurlu 12/20

Adana: Gök gürültülü sağanak yağışlı 13/20

Diyarbakır: Gök gürültülü sağanak yağışlı 12/21

Batman: Gök gürültülü sağanak yağışlı 9/21

Van: Sağanak yağışlı 7/15 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir