• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
TARİHTE BUGÜN (6 MAYIS 2016)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TARİH'TE BUGÜN - DOĞRUHABER / İSTANBUL / 6 MAYIS 2016

680: Hz. Ali`den sonra halifeliğe gelen aynı zamanda halifeliği oğlu Yezid`e bıraktığı için saltanatın kurucusu olarak da kabul edilen Hz.Muaviye, vefat etti. (d. 602)

765: İmam-ı Azam, dört büyük İmamın ilki ve kıyas ilminin kurucusu olarak da bilinen Numan Bin Sabit; meşhur adı ile İmam Ebu Hanife Hazretleri vafat etti. Kimilerine göre saltanat zindanlarında gördüğü işkencelerin etkisiyle hastalanıp vefat etmiştir.

1856: Psikanalizin kurucusu yahudi asıllı Avusturyalı psikiyatrist Sigmund Freud, doğdu. Tam bir ateist yaklaşımla insan psikolojisi üzerine ortaya attığı fikirlerle adeta insanın cinsellikten başka bir işlevinin olmadığını savunan Freud, fikirdaşları tarafından sürekli gündemde tutulmuş ve fikirleri yayılmaya çalışılmışsa da en çok eleştiri alan ve aleyhinde en çok reddiyelerin geldiği psikologların başında gelmektedir.

1937: Dünyanın en büyük zeplini olan Hindenburg, havalandıktan kısa süre sonra alev aldı ve yanarak yere çakıldı. 36 kişinin öldüğü kazadan sonra bu taşımacılık yönteminden vazgeçildi.

1960: Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cemal Gürsel görevinden izinli olarak ayrıldı. Gürsel'in en küçük birliklere kadar ulaştırılan telsiz mesajı: 
K K. Komutanlığı'ndan izinli olarak ayrılıyorum. Bütün arkadaşlarıma veda ederim. Sizlere son sözlerim şu olacaktır: Her şeye rağmen ordunun ve taşıdığınız üniformanın şerefini daima yüksek tutunuz. Bu sıralarda memlekette esen hırslı politika havasının zararlı tesirlerinden kendinizi korumasını biliniz. Ne pahasına olursa olsun, politikadan katiyen uzak kalınız. Bu sözlerim, şerefli ordunun, kudreti ve memleketin kaderi için hayati ehemmiyete haizdir. Bütün gayretinizi memleket müdafaası için lazım olan kudretinizi artırmağa ve onu en yüksek dereceye çıkarmağa hasrediniz. Sizlere inanıyor, son erden büyük kumandana kadar cümlenizi derin saygı ve sevgi hissi ile selamlıyorum.

1972: Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın cezaları, Ankara Cebeci Kapalı Cezaevi avlusunda infaz edildi.

1996: Anayol hükümeti Adalet Bakanı Mehmet Ağar, cezaevleri genelgesi yayımladı. "Mayıs Genelgesi" adıyla anılan düzenleme cezaevlerinde tepkiyle karşılandı. Siyasi tutuklu ve hükümlüler 20 Mayıs'ta açlık grevine başladı. 12 kişi öldü. 27 Temmuz'da anlaşmaya varıldı.

2001: Suriye'ye yaptığı bir gezi sırasında bir camiyi ziyaret eden Papa II. Jan Pol, bir camiye giren ilk Papa oldu.

2002: Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Rus-Çeçen savaşını protesto etmek ve konuyu uluslararası kamuoyuna duyurmak amacıyla Swissotel`i işgal eden sanıklar hakkında İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nin verdiği karar ile ilgili hükme vardı. Daire, otel baskınını ``terör`` değil, ``çete`` suçu olarak değerlendirdi.

2008: Nergis Kasırgası'nın vurduğu Burma'da (Myanmar) 22 bin kişi öldü ve 30 bin kişi kayboldu. 46 yıldır cunta rejimiyle yönetilen ülkede uluslararası yardım ekiplerine vize verilmedi.

2012: Kazlıçeşme Meydanı Peygamber Sevdasıyla Coştu. MARMARA PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMU TARAFINDAN HAFTALAR ÖNCESİNDEN HAZIRLIKLARI YAPILAN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ ZEYTİNBURNU KAZLIÇEŞME MEYDANI'NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
REHBER TV`DEN CANLI OLARAK YAYINLANAN PROGRAMA İŞTİRAK EDEN YÜZBİNLERCE PEYGAMBER AŞIĞI KİŞİ HEP BİR AĞIZDAN SALAVATLAR GETİRDİ.
BÜYÜK BİR ÇOŞKUNUN YAŞANDIĞI PROGRAM İSTANBUL'DA AÇIK ALANDA DÜZENLENEN İLK KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR.

YARIM MİLYON PEYGAMBER AŞIĞININ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN KUTLU DOĞUM PROGRAMINDA MUSTAZAF-DER GENEL BAŞKANI AV.HÜSEYİN YILMAZ, MUSTAZAF-DER İSTANBUL ŞUBE BAŞKANI SAİD ŞAHİN VE DOĞRUHABER GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEHMED GÖKTAŞ BİRER KONUŞMA YAPTI.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri