• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Zwickau`da Kutlu Doğum programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Avrupa Koordinatörlüğü`nün Almanya'nın Saksonya eyaletine bağlı olan Zwickau şehrinde bu yıl ikincisi olan Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Leipzig Takva Camii müdavimi gençlerin Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Takva Camii İmamı Ahmet Atacan Hoca Mevlit oku.Programda Umut İlahi grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

Murat Buyuldar`ın açılış konuşmasını ardından kürsüye gelen Leipzig Ufuk Derneği yönetim kurulu başkanı Hatice Seçkin katılımcılara Almanca hitap etti. “Biz seni ancak âlemlere rahmet olmak üzere gönderdik.” ayetini hatırlatan Seçkin, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in merhamet timsali olduğunu söyledi.

Programa Türkiye`den özel olarak davet edilen Molla Celal Bozdaş, “Hiç bir Peygamberin varislerine mal olarak bir şey bırakmadığını söylediğini Hz. Muhammed`in ise ümmetine Kur`an-ı Kerim ve Sünnet`i bıraktığına dikkat çekti. Bozdaş Müslümanların, dil ve ırk ayrımı yapmadan ortak nokta olan İslam dininde buluşması gerektiğinin altını çizdi.

Programda Takva Camii Tiyatro ekibinin “Cennet Annelerin ayakları altındadır'' isimli tiyatro gösterimi büyük beğeni topladı. Tiyatro gösteriminde katılımcılardan bazılarının gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

Program Takva Camii İmamı Ahmet Atacan`ın yaptığı duayla son buldu. (İLKHA)

 




































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir