• DOLAR 32.582
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2432.141
  • ...
HÜDA PAR`dan Halep açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı adına yayımlanan yazılı bir açıklama ile Suriye`de yaşanan katliamlara dikkat çekilerek, yaşanan katliamlar karşısındaki duyarsızlığa vurgu yapıldı.

Rusya`nın da bölgeye girmesiyle yaşanan katliamların önünün alınması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, katliamlar tel`in edilirken, Halep`te yaşanan katliamlar sonrası ilan edilen ateşkesin kalıcı olması temennisinde bulunuldu.

“Katliamlar ilan edilen ateşkeslere rağmen hız kesmeden devam ediyor”

Suriye`deki olayların başladığı 2011 yılından bu yana devam eden iç savaş ile birlikte bu ülkede pek çok acılar ve katliamların yaşandığı belirtilen açıklamada, Suriye halkının yaşadığı acılar ve katliamların ilan edilen ateşkeslere rağmen hız kesmeden devam ettiği belirtildi.

Suriye`deki iç savaşın hiçbir ahlaki, insani ölçüsü ve değerinin kalmadığı belirtilen açıklamada, “İç savaşla birlikte bu savaşa taraf olan ülkeler ve uluslararası yapılar da ahlaki, insani ve hukuki değerlerini yitirmişlerdir. Mazlumlara çare olmayan ve emperyalist devletlerin çıkarlarına hizmet eden uluslararası yapıların varlık amaçları ve meşruiyetleri sorgulanır hale gelmiştir.” denildi.

“Suriye halkı iç savaş nedeniyle acılar yaşıyor”

“Suriye`nin bu hale gelmesinde en büyük pay hiç kuşkusuz İslam ülkelerine aittir.” denilen açıklamada,  bugün Suriye halkının iç savaş nedeniyle acılar yaşadığı, katliamlara maruz kaldığı belirtildi.

Açıklamada devamla; “Bunun sebebi, İslam ülkelerinin basiretsiz yöneticilerinin, yanlış politikalarıdır. Ülkelerinin milli çıkarlarını koruma adına Emperyalist ülkelerin coğrafyamızı işgal ve sömürü planlarına alet olmaları, Suriye`yi bu hale getirmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

“İslam ülkelerine politikalarını tekrar gözden geçirmeleri çağrısında bulunuyoruz”

Açıklamada; “Buradan bir kez daha bütün İslam ülkeleri ve örgütlerine, Suriye politikalarını tekrar gözden geçirmeleri çağrısında bulunuyor ve kadınlarla çocuklar başta olmak üzere katliamdan geçirilen masumların, Müslüman kardeşlerimiz olduğunu kendilerine hatırlatıyoruz. Bilhassa son günlerde Halep`e yönelik artırılan hava saldırılarında yeni katliamlar yaşanması ve bu durum karşısında ümmetin çaresizliği acımızı ve ıstırabımızı daha da artırmıştır. İslam coğrafyasına barışın, huzurun ve adaletin yeniden hâkim olabilmesi, tüm Müslümanların ümmet bilincine ve kardeşlik ruhuna sahip olmasıyla mümkün olacaktır." çağrısında bulunuldu.

“Kadın ve çocukları hedef alan saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz”

“Rabbimizden niyazımız, bir uçurumun kenarında olan biz Müslümanların kalplerinin arasını uzlaştırması ve bizleri yeniden kardeş kılmasıdır” temennisinde bulunulan açıklamada, “Rusya`nın masum sivilleri ve bunların da en masumu olan kadın ve çocukları hedef alan saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.  Katledilen masum sivillere Allah'tan mağfiret, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.” denildi.

Açıklamada ayrıca dün akşam ilan edilen ateşkesin kalıcı olması ve bir daha masum sivil insanların hedef alınmamasını, ülkede devam eden iç savaşın da biran önce bitmesini/bitirilmesinin temenni edildiği belirtildi. (İLKHA)

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yayımlanan açıklamanın tam metni:

Suriye`deki olayların başladığı 2011 yılından bu yana devam eden iç savaş ile birlikte bu ülkede pek çok acılar ve katliamlar yaşandı. Maalesef bu acılar ve katliamlar ilan edilen ateşkeslere rağmen hız kesmeden bugüne kadar devam etti ve ediyor.

Suriye`deki iç savaşın hiçbir ahlaki, insani ölçüsü ve değeri kalmamıştır. İç savaşla birlikte bu savaşa taraf olan ülkeler ve uluslararası yapılar da ahlaki, insani ve hukuki değerlerini yitirmişlerdir. Mazlumlara çare olmayan ve emperyalist devletlerin çıkarlarına hizmet eden uluslararası yapıların varlık amaçları ve meşruiyetleri sorgulanır hale gelmiştir.

Suriye`nin bu hale gelmesinde en büyük pay hiç kuşkusuz İslam ülkelerine aittir. Bugün Suriye halkı iç savaş nedeniyle acılar yaşıyor ve katliamlara maruz kalıyorsa bunun sebebi, İslam ülkelerinin basiretsiz yöneticilerinin, yanlış politikalarıdır. Ülkelerinin milli çıkarlarını koruma adına Emperyalist ülkelerin coğrafyamızı işgal ve sömürü planlarına alet olmaları, Suriye`yi bu hale getirmiştir.  

Buradan bir kez daha bütün İslam ülkeleri ve örgütlerine, Suriye politikalarını tekrar gözden geçirmeleri çağrısında bulunuyor ve kadınlarla çocuklar başta olmak üzere katliamdan geçirilen masumların, Müslüman kardeşlerimiz olduğunu kendilerine hatırlatıyoruz.

Bilhassa son günlerde Halep`e yönelik artırılan hava saldırılarında yeni katliamlar yaşanması ve bu durum karşısında ümmetin çaresizliği acımızı ve ıstırabımızı daha da artırmıştır.

İslam coğrafyasına barışın, huzurun ve adaletin yeniden hâkim olabilmesi, tüm Müslümanların ümmet bilincine ve kardeşlik ruhuna sahip olmasıyla mümkün olacaktır.

Rabbimizden niyazımız, Bir uçurumun kenarında olan biz Müslümanların kalplerinin arasını uzlaştırması ve bizleri yeniden kardeş kılmasıdır.

Rusya`nın masum sivilleri ve bunların da en masumu olan kadın ve çocukları hedef alan saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.  Katledilen masum sivillere Allahtan mağfiret, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Dün akşam ilan edilen ateşkesin kalıcı olmasını ve bir daha masum sivil insanların hedef alınmamasını, ülkede devam eden iç savaşın da biran önce bitmesini/bitirilmesini temenni ediyoruz.

HÜDA PAR GENEL MERKEZİ


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir