• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
DEDAŞ'a tepki gösteren köylüler yol kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkeze bağlı Yeniköy köyü, Zorköy (Sêgırka) mezrası sakinleri, elektrik sayaçlarının direklere takılmasına tepki göstererek DEDAŞ ekibini köyden çıkarılıp yolu trafiğe kapattılar.

DEDAŞ ekipleri, elektrik yenileme çalışması kapsamında sabah saatlerinde Zorköy mezrasına gitti. Elektrik sayaçlarının direklere katılmasına tepki gösteren köy sakinleri, DEDAŞ çalışanlarını köyden çıkarıp karayolunu yolunu bir süreliğine trafiğe kapattı.

Sayaçlarının dışarı çıkarılıp elektrik direklerine takılmasına asla müsaade etmeyeceklerini belirten köy sakinlerinden Cemal Hamarat, “Köyümüze gelen DEDAŞ ekipleri 5 eve bir sayaç takacaklarını söylediler, bizler bunu istemiyoruz. Evlerimizde olan sayaçları direklere takmalarını istemiyoruz. Ne kanalizasyonumuz ve ne de çeşme suyumuz var. Önce gelip bu sorunumuzu halletsinler, ondan sonra gelip elektriği yapsınlar. Kesinlikle sayaçları dışarıya takmalarına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Köy sakinlerinden Yusuf Kaplan ise kendilerine haksızlık yapıldığı için toplandıklarını belirterek, şunları söyledi: “DEDAŞ ekipleri köyümüze elektrik direkleri diktiler. Şimdi de gelip saçlarımızı direklere vuracaklarını söylüyorlar. DEDAŞ ekibi bizi kandırdı. Yanı başımızdaki belde sakinlerinin sayaçlarını elektrik direklerine vurmayıp, gelip bizim köyümüze vurmaya çalışmaları bizi ahmak olarak görmelerindendir. Kesinlikle buna izin vermeyeceğiz. Hukuk içinde hakkımızı arayacağız. DEDAŞ ekiplerini köye sokmayacağız. Diğer köylerinkini yaptıkları takdirde gelip bizimkilerini de yapsınlar. Yolumuzu, kanalizasyonumuzu, suyumuzu yapmıyorlar, gelip elektrikle uğraşıyorlar. Önce bu sorunlarımızı gidersinler, daha sonra elektriği yapsınlar.”

Öte yandan, köy yolunu ulaşıma kapatıp eylem yapan köylüler, aralarında bir heyet oluşturup Dicle EDAŞ İl Müdürlüğüne gittiler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)  

























Bu haberler de ilginizi çekebilir