• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
İşgal ordusu bu sabah Gazze Şeridi`ni yeniden bombaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusunun bu sabah (5 Mayıs Perşembe) erken saatlerde Gazze kentinin doğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi'nde bir demir atölyesine düzenlediği hava saldırısında yaşlı bir Filistinli yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Filistin Sağlık Bakanlığı'ndaki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, 65 yaşındaki Hacı Hasan Hüseyin, işgal güçlerinin ailesine ait demir atölyesine düzenlediği hava saldırısı sırasında şarapnel parçalarıyla elinden ve omuzundan yaralandı.

İşgal ordusu bu sabah söz konusu demir atölyesinin yanında Gazze Şeridi'nde direniş güçlerine ait bazı hedeflere saldırı düzenledi.

İşgal ordusunun bu sabahki hava saldırıları, Rafah'ın ve Eş-Şucaiyye'nin doğusuna giren işgal güçleriyle Filistin direniş grupları arasında ateşkes sağlanması için Mısır'ın yaptığı arabuluculuk girişiminin ardından geldi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan ve görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal ordusunun hava saldırıları Gazze kentinin doğusundaki Es-Sorani Dağı'nı, Eş-Şucaiyye'de El-Kassam Tugayları'na ait bir alanı, Beyt Lahiya'da bir alanı, Gazze'nin kuzeyinde El-Hayyale alanını, Et-Tuffah Mahallesi'nde boş bir alanı ve Hüseyin ailesine ait demir atölyesini hedef aldı.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında yaptığı açıklamada, Mısır'ın girişimiyle sükûnetin sağlandığını ifade etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir