• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
Batman'da kentsel dönüşüm semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mimar ve Mühendisler Grubu Batman İl Temsilciliği tarafından aylık düzenlenen “Biz Bize Konuşmalar” programı kapsamında kentsel dönüşüm uygulamaları mimar ve mühendislere tanıtıldı.

Konuyla ilgili bilgilendirme semineri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden Harita Mühendisi M. Ali Oduncu tarafından verildi.

Kentsel dönüşüm uygulamaları tanıtım programı konulu etkinliğe katılan Oduncu, mimar ve mühendislerden oluşan grup üyelerine Kentsel Dönüşüm Yasası uygulamaları kapsamında, riskli binaların tespit süreci, yıktırılmaları, yıkım sonrası uygulamalar, finansal destekler, kira yardımları, başvuru süreci konularında bilgilendirme yaptı.

Seminerde; Ruhsatlı veya ruhsatsız yapıların Kentsel Dönüşüm yasasından istifade edebilecekleri, riskli binaların yıktırılması halinde 18 aylık kira yardımı yapılacağı, Batman için aylık kira yardımının 625 TL olarak belirlendiği ayrıca Tapu, Belediye, Noter, Kadastro ve benzeri kurum harçlarından muaf olduğu konularına değinildi.

Oduncu, ülkemizde pek çok binanın mühendislik hizmeti almadan yapıldığı, malzeme ve işçilik açısından tekniğe uygun olmadığı, özellikle beton kalitesinin çok düşük olduğu ve deprem açısından risk taşıdığının belirlendiğini söyledi.

Oduncu, bu yüzden ekonomik ömrünü tamamlamış, eski binaların yenilenerek, modern, deprem yönetmeliğine uygun, mühendislik hizmeti alan yapıların, yaşam alanlarının tasarlanmasının büyük önem arz ettiğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimar ve Mühendisler Grubu Batman il Temsilcisi Murat Altun, “Bu etkinlikle ilimizde faaliyet gösteren mimar ve mühendis üyelerimizin kentsel dönüşüm uygulamalarının faydaları ve karşılaşılan problemlerin çözümlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Her ay düzenlediğimiz biz bize konuşmalar adı altındaki toplantılarında kamu, kurum ve kuruluşlarımızdan belirlediğimiz konu hakkında uzman yetkilileri davet ederek bilgi alışverişini sağlamayı çalışmaktayız. ” dedi.

Program mimar ve mühendislerden gelen soruların cevaplamasıyla son buldu. (İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir