• DOLAR 32.515
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2500.154
  • ...
BM`den Halep için `felaket` uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Halep`te çatışmaların son bulmaması halinde "adeta bir felaketin" yaşanabileceği ve yaklaşık 400 bin kişinin Türkiye sınırına yığılabileceği uyarısında bulundu.

De Mistura, Berlin`de Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier`in ev sahipliğinde yapılan Suriye görüşmeleri öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.

Suriye'de çatışmaların son bulması ve siyasi sürece dönülmesi için Halep`te çatışmaların son bulması gerektiğinin altını çizen de Mistura, ABD ile Rusya arasında bu konuda yapılan görüşmelerin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Suriye halkının Cenevre`deki Suriye görüşmelerine inandığını ancak çatışmaların gerçekten de durduğunu gözleriyle görmek istediklerini kaydeden de Mistura, “Şu anda Halep`te yaşananlar bir sınav niteliğinde.” ifadesini kullandı.

ABD ve Rusya dışişleri bakanları arasında ateşkes sürecinin devamı konusunda yapılan görüşmelerin başarılı olmasını umut ettiğini söyleyen de Mistura, “Bunun alternatifi adeta felaket olur, 400 bin kişinin Türkiye sınırına akın etmesiyle karşı karşıya kalabiliriz.” uyarısında bulundu.

De Mistura, Berlin`deki görüşmeye ev sahipliği yapan Steinmeier`e çabalarından ötürü teşekkür etti.

Berlin`deki görüşmeye, Steinmeier ve de Mistura`nın yanı sıra Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Riyad Hicab ile İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) temsilcileri katılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir