• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Musa Ebu Merzuk: Gazze sınırındaki askeri gerginlik dindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, Gazze sınırında yaşananlara ilişkin "Mısırlı kardeşleriyle" iletişime geçildiğini kaydederek, "Mısır, meseleyi hızlı ve ciddi şekilde ele aldı. Sınırdaki askeri gerginlik dindi ve durum normalleşti." ifadelerini kullandı.

Sınırın doğu kesiminde yaşananların İsrail'in alanını 150 metre genişletmek için bölgede yeni konuları dayatma çabası olduğuna işaret eden Ebu Merzuk, direniş güçlerinin herhangi bir eyleme izin vermeden İsrail askerlerine ait mekanizmalarla mücadele ettiğini aktardı.

Yerel kaynaklardan daha önce alınan bilgilerde, İsrail topçu birliklerinin, Gazze'nin güney sınırında Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları ve İçişleri Bakanlığına ait gözetleme kulelerini hedef aldığı belirtilmişti. Saldırıda can kaybı yaşanmazken, kulelerde ağır hasar oluştuğu kaydedilmişti.

İsrail ordusundan daha önce yapılan yazılı açıklamada da Gazze tarafından güneydeki birliklere havan topu atıldığı, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edilmişti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir