• DOLAR 32.481
  • EURO 34.574
  • ALTIN 2475.186
  • ...
`Cuma namazını kılmak için 3 kilometre yürümek zorunda kalıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Küme Evler Mahallesi sakinleri, neredeyse bir ilçe kadar nüfusa sahip olduklarını ama buna karşın semtlerinde cami yapılmadığını ve bu nedenle de ne kendilerinin ne de çocuklarının camiye gidemediğini, Cuma namazı içinse 3 kilometre yol yürüdüklerini söylediler.

Yıllardır talep etmelerine rağmen mahallelerinde cami yapılmadığını belirten halk, vakit namazları için camiye gidemediklerini, Cuma namazı içinse şehrin farklı camilerine gittiklerini belirttiler.

Küme Evler`de yaklaşık 6 bin hane olduğuna dikkat çeken mahalle sakini Mehmet Çakar,  cami yapımı için belediye başvuruda bulunduklarını, fakat herhangi bir netice alamadıklarını ifade etti.

“Camisiz bir belde de yetişen genç nesil harap olmuş ve yıkılmıştır”

Çakar, mahalle çocuklarının dini yönden cahil kalması için cami yapılması gerektiğini belirterek, “Çocukların namazla tanışmasını, Kur`an-ı Kerim okumasını ve Hz Muhammed`in hayatını öğrenip yaşamalarını istiyoruz. Camisiz bir belde de yetişen genç nesil, harap olmuş ve yıkılmıştır demektir. Bir an evvel burada cami yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Mahallelerinde cami olmadığı için vakit namazlarını devamlı evlerinde kıldıklarını söyleyen Mehmet Bozyel ise “Bu mahallede halkın topladığı parayla bodrum katında bir mescit yapıldı. Fakat yağmur yağdığında mescidin içi dizlerimize kadar su doluyordu. Mahallede halk evleri ve spor kompleksi yapılırken neden camiye yapılmıyor. 10 yıldır bu mahallede cami yok. Cuma günleri camiye gitmek için 3 kilometre yürümek zorunda kalıyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi.  

“6 bin haneli mahallede cami yok”

Küme Evler Mahallesi`nde yaklaşık 6 bin hanenin olduğunu dile getiren İzzetin Güzel de şunları söyledi: “Mahallemiz yaklaşık 6 bin hanedir. Bu da yaklaşık 20 bine yakın nüfusa tekabül ediyor. Biz Cuma namazlarını kılmak için 3 kilometre yürümek zorunda kalıyoruz. Yaşlı olanlar var, namazlarda camiye gitmek istiyorlar ama gidemiyorlar. Burada halk evleri yapıldı. Fakat mahallede bir türlü cami yapılmadı. Ramazan ayında teravih namazına nasıl gidelim, hastalarımız ve yaşlılarımız var. Mahalleli belediyeye başvuruda bulunmuş ama imar olmadığı için yapamadıklarını söylemişler. Mahalle halkı tüm yetkililere cami yapımı için başvuruda bulunmuş ama kimse oralı olmuyor.”

Başka bir mahalle sakini Sadık Yaşar da 10`dan fazla torununun olduğunu ve cami olmadığı için Kur`an-ı Kerim öğrenemediklerini belirterek, kendisinin de diyaliz hastası ve 70 yaşında olduğu için uzaktaki camilere gidemediğini söyledi.

Mahallede oturan çocuklar da Kur`an-ı Kerim okuyup öğrenmek, peygamberlerini tanımak istediklerini, bunun içinde bir an önce cami yapılamasını istediler.  (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel - İLKHA) 

 






























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir