• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
Diyarbakır Emniyet Müdürü basınla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kentte görev yapan ulusal ve yerel medya mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde bulunan Polis Evi`nde gerçekleşen görüşmede, son zamanlarda yaşanan olaylar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

İl Emniyet Müdürü Taşdan, toplantıda yaptığı konuşmada, Diyarbakır`ın 9 aydır yoğun çatışmalara sahne olduğunu belirterek, çukur kazılıp, barikat kurulan ilçelerin PKK`lilerden temizlendiğini hatırlattı.

Taşdan, “Diyarbakır halkı terörün en büyük mağdurlarından bir tanesi. Yaşama hakları, sağlık hakları, eğitim hakları ellerinden alındı, çocuklarını okullara gönderemediler, sağlık ocaklarına gidemediler, dükkânlarını, işyerlerini açamadılar, ticaret yapamadılar. Bu olaylardan sonra polisi biraz daha fazla sokağa indirdik. Her caddede, her sokakta arkadaşlarımız bulunuyor. Sadece ihbarlar değil, asayiş olaylarında da azalma gözlemledik. Madde bağımlıları veya uyuşturucu satıcılarında da yakalama oranlarımız arttı. Diyarbakır halkı artık sokakta gördüğü her olağandışı konuyu bizimle paylaşıyor.” dedi.

PKK`nin sıkıştıkça eylemlerini ülke genelinde yaymaya çalıştığını ifade eden Taşdan, olayların tamamen bitmediğini sözlerine ekledi.

Sur ilçesinin çatışmalı süreçten önce binlerce insanın ticaret yaptığı bir yer olduğunu belirten Taşdan, şunları söyledi: “Sur ilçemiz Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nin ticaret merkezidir. Tedbir aldık ama örgüt çok yoğun bir şekilde Sur ilçesine yöneldi. Sur`un sokaklarının dar olduğunu her Diyarbakırlı bilir. Bu konuda esnaf bize yardımcı oldu fakat olaylar bittikten sonra ise ‘barikatları kaldırın` sesleri çıkmaya başladı. Bakanlık tarafından Diyarbakır`a yüzde 50 polis desteği gelecektir. Şu an Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü teşkilatında 7 bine yakın polis bulunmaktadır. Bunlardan yarısı doğulu olan polislerdir.”

Paralel yapının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini ve bazı üst düzey mensuplarının teşkilatlarının içerisinde olduğuna dikkat çeken Taşdan, “Örgüte buluşanları ayıklıyoruz. Teşkilatta var tespit ettiğimiz anda temizleyeceğiz. Diyarbakır`da kadrosu olup ta tutuklanan personeller vardır. Ve soysal medyada fiber suçlarla ilgili bölümü takip ediyoruz. Çok sayıda kişi hakkında soruşturma açılmış adli makamlara iletilmiştir.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir