• DOLAR 32.56
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2432.082
  • ...

Kalkınma Bakanlığının talimatı, Silopi Kaymakamlığının desteği ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından kendi işini kurmak isteyen Silopili kadınlara yönelik “Mikro Kredi” bilgilendirme semineri düzenlendi.

Koordinatörlüğünü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mesut Ökten ve Silopi ADEM Müdürü Aylin Ökten’in yaptığı seminere Mikro Kredi Diyarbakır 1’inici Bölge Müdürü Mehmet Ay, Mikro Kredi Diyarbakır 2’inci Bölge Müdürü Emine Çiçek ve çok sayıda ev hanımı katılım gerçekleştirdi.

“Ekonomiye Kadın Gücü" Projesi kapsamında düzenlenen seminer, Silopi Koç İlk Ortaokulu toplantı salonunda gerçekleştirildi. ADEM Müdürü Aylin Ökten, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, sermayesi olmayıp, gelir getirici bir faaliyete başlamak, kendi işini kurmak isteyen kadınlar için "Mikro Kredi" semineri düzenlediklerini söyledi.

Ardından Mikro Kredi hakkında ev hanımlarını bilgilendiren Diyarbakır 1’inici Bölge Müdürü Mehmet Ay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın talimatı ve başlattıkları çalışma neticesinde Şırnak Valiliği ve Silopi Kaymakamlığının desteği ile böyle bir eğitim semineri düzenlediklerini belirtti.

Amaçlarının gelecekte bu kredilerden faydalanmak isteyen dezavantajlı kadınların ve genç kızların bu kredilerden yararlanması olduğuna değinen Ay, “Mikro Kredi için bireysel olarak ilk başvuranlara bin TL’ye kadar daha sonra iş yerini kurup, bu işlerini devam ettirenler içinde yıllara göre ve yaptıkları işe göre başarılı olanların kredileri arttırılabiliyor.” dedi.

Bilgilendirme semineri soru cevap bölümü ile son buldu.  (İLKHA)