• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Şehit Ebu Hudayr`ın katiline müebbet hapis
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal mahkemesi, Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırıldıktan sonra yakılarak şehit edilen Muhammed Ebu Hudayr'ın katilini müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı.

Filistinli çocuğun katili ayrıca Muhammed Ebu Hudayr'ın ailesine 150 bin şikel tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Siyonist işgal rejimi başsavcılığı Muhammed Ebu Hudayr'ın yakılarak şehit edilmesi olayının baş zanlısı için müebbet ve 35 yıl hapis cezası talep etmişti.

Ebu Hudayr ailesinin avukatı Mühenned Cebbara, işgal savcılığının cinayetin baş zanlısı Yosef Haim Ben-David'in Ebu Hudayr ailesine 228 bin şikel tazminat ödemesini ve kaçırma eyleminde kullanılan araca el konulmasını istediğini söyledi.

Muhammed Ebu Hudayr'ın vahşice katledilmesi olayının baş zanlısı Yosef Haim Ben-David'in yargılandığı duruşma bugün ikindi saatlerinde yapıldı.

Duruşma sırasında Ebu Hudayr ailesi ve bazı Kudüslüler şehit Muhammed Ebu Hudayr'ın posterleriyle gösteri yaparak katile en ağır cezanın verilmesini istedi.

16 yaşındaki Muhammed Ebu Hudayr isimli Filistinli çocuk 2 Temmuz 2014'te üç yerleşimci tarafından kaçırılmış, işkence edilerek ve diri diri yakılarak şehit edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir