• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
Miraç Kandili Diyarbakır'da dualarla ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Miraç Kandili nedeniyle Diyarbakırlılar camilere akın etti. Kentteki bir çok camide düzenlenen programlarla  Miraç gecesi ihya edildi.

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından Kayapınar ilçesinde bulunan Cebeli Nur Camii'nde  Miraç Kandili   programı düzenlendi. Programa  İl Müftüsü Burhan İşliyen ve çok sayıda kişi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın ardından Kürtçe ve Türkçe mevlit ile kasideler seslendirilirdi.

Programda yaptığı konuşmada Miraç Kandili  ve üç ayların hayırlara vesile olmasını temenni eden   İl  Müftüsü  İşliyen, bu ayların iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Peygamberin hayatının zorluklarla geçtiğini ifade eden İşleyen, ‘Peygamber Efendimiz en çok zorluk çektiği dönemde Miraç gecesi vuku bulmuştur. En büyük dayanağı yardımcısı ilk iman eden eşini kaybettiği ve bir ömrü boyunca hayatında yer alan ve destek veren amcasını kaybettiği, en daraldığı sırada Allah-u Teala miraç gecesini ona hediye etmiştir.” dedi 

Miraç gecesinde insanların tövbe etmesi gerektiğini hatırlatan İşleyen  “Allah’tan hiçbir zaman ümidimizi kesmemeliyiz, ona yönelmeliyiz ve günahlarımızdan arınabilecek ameller işlemeliyiz.” İfadelerini kullandı..

Program, yapılan dua ile sona erdi.  (Yunus Sırat –İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir