• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
 'Ambulans Rallisi'nde dereceye girenlere kupaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YYÜ Su Sporları Merkezi’nde yapılan Ambulans Rallisi’nde trafik kazası, yanık, boğulma, kalp krizi ve travma vakaların a müdahale eden Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, 112 ve UMKE ekipleriyle yarıştı. Kıyasıya verilen mücadelenin ardından 1’inci, 2’inci ve 3’üncü olan gruplara kupaları YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal tarafından verildi.

YYÜ Senato Salonu’nda yapılan ödül töreninde konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, gelecek yıl yapılacak olan Ambulans Rallisi için Türkiye’de ilk olarak yapılacak yarışmadan söz ederek, “Bizim yüksekokul oldukça iyi bir yüksekokul. Gerçekten bütün hocalarımız öğretmenlerimiz işlerini severek yapıyorlar. Bizler de kendilerine güveniyoruz. Gelecek yıl şöyle bir şey de yapabiliriz; eşit mesafelerde vaka olsun. Grup bilinciyle de eşit mesafelerden vakaya ulaşılsın. Böyle bir yarışma da Türkiye’de ilk olsun. Böyle bir şeyi gelecek yıl yapabiliriz ki bununla yeni bir farklılık ortaya koymuş oluruz. Ben yarışmaya katılan herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ödül törenine YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fayik Öner, Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Kul, akademisyenler, 112 ve UMKE temsilcileri ile öğrenciler katıldı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir