• DOLAR 32.553
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2437.686
  • ...
Dicle Üniversitesinde Miraç Kandili programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda Mavera Gençlik Kulübü organizesiyle Miraç Kandili programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Diyarbakır İl Müftülüğüne bağlı Genç ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Programda bir konuşma yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, Peygamberlerin mucizeleri ne değinerek kâinattaki düzenin Allah’ın elinde olduğuna dikkat çekti.

Mucizeleri olağanlaştırmanın yanlış olduğunu söyleyen Tanrıverdi, “Kur’an-ı Kerim’de mucizeler çok yerde değiniliyor. Mucize Allah’ın eseridir. Bugüne kadar birçok hurafe ve hikâye karıştırılmışsa da dine yine de hakikat Kur’an’da ve sünnette bellidir. Mucizeleri reddetmek nasıl ki yanlıştır hurafelere inanmak da yanlıştır. İsra ve Miraç yolculuğu örnektir buna. Allah’ın yüceliğidir. Peygamberimiz miraca bedenen gitmiştir. Müşrikler bu duruma inanmayarak tepki göstermiştir. Kimi Müslümanlar dahi karşı çıkmıştır. Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya yolculuk söz konusudur." dedi.

Namazın Miraç ile olan ilişkisine değinen Tanrıverdi, "Namaz müminin miracıdır. Miraca çıkmak isteyenler namaz kılsın." diye belirtti. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir