• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
BBC`nin Suriye ile ilgili yalan haberleri istifa getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BBC'nin yalan haberlerine dayanamayan spikeri Dima İzzedin, iş bıraktı. Sosyal medya aracılığı ile işinden ayrıldığını duyuran İzzeddin, "Parçalanmış ülkemle ilgili yapılan haberler yüzünden çok sevdiğim işimden ayrılmak zorunda kaldım" dedi.

''KURUMUN BELLİ STANDARTLARI OLMALI''
Suriye asıllı spiker İzzeddin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ekranları bırakma vakti geldi. BBC sekiz yılda bana çok şey öğretti. Buradaki arkadaşlarımı çok seviyorum. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Kurumun belli standartları olmalı. Fakat bu olmadı. Ne yazık ki hiçbir şey olması gerektiği gibi değil." dedi.

"ARTIK BBC'DE YAPAMAM"
İzzedin "Genel olarak, oradan alacağımı aldım. Ama artık BBC'de yapamam, benim parçalanmış ülkemle ilgili yapılan haberler beni oradan ayırdı" dedi.

BBC ÖZÜR DİLEDİ
İzzedin'in İstifası sonrası yapılan yalan haber hakkında BBC bir özür tweeti yayınladı.Özür twettinde "Katliamın yapıldığı Muhaliflere bağlı bölgeyi rejime ait şeklinde sunulan haberimiz için özür dileriz." denildi.

Söz konusu haberde Muhalifler'in rejime bağlı bölgede katliam yaparak 44 kişiyi öldürdükleri öne sürülmüştü. Ancak bu bölge Rus ve Esed güçleri tarafından Halep'te sivilleirn katledildiği bölge.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir