• DOLAR 32.487
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2476.06
  • ...
`Allah sevgisini taşıyan öğrenciler yetiştirmeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulusal ve yerel basınla toplantıda bir araya gelen Bingöl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kentteki okullar ile ilgili bilgi vererek,  okulların fiziki anlamda altyapı ihtiyacının bittiğini söyledi. Engin, akademik başarıyı sağlamanın yanında, değer yargılarını bilen, önemseyen manevi duygular taşıyan ve Allah sevgisi taşıyan öğrencilerin yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıda konuşan Engin, fiziki altyapı olarak eksikliklerinin kalmadığını belirterek, “Akademik başarıyı sağlamanın yanında, değer yargılarımızı bilen, önemseyen manevi duygularını taşıyan, içinde Allah sevgisi, peygamber sevgisi olan öğrenciler yetiştirmektir.” dedi.

Bingöl'deki okulların istatistik bilgilerini veren Engin,  eğitim ve öğretim alanında açıklamalarda bulunarak, “Genel baktığımızda 402 okulumuzda 2 bin 762 dersliğimiz bulunuyor. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimlerde 20,9, Ortaöğretimde 22,95'tir. Okullarımızda toplam 3 bin 906 öğretmenimiz çocuklarımıza ders vermektedir. Derslik başına düşen öğrenci sayısına baktığımızda ise, Bingöl Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

“Okullarımızın fiziki anlamda altyapı ihtiyacı bitmiş durumda”

Bingöl`de fiziki anlamda altyapı ihtiyacının olamadığını söyleyen Engin, açıklamalarının devamında şunları kaydetti:  “Okul öncesinde 15 okulumuzda 3 bin 870 öğrencimiz eğitim öğretim görmektedir. 257 ilkokulumuzda 20 bin 788 öğrencimiz, 70 ortaokulumuzda 17 bin 74 öğrenci, 13 imam hatip ortaokulumuzda 2 bin 25 öğrencimiz mevcut, 5 özel eğitim okulumuzda 141 öğrencimiz eğitim ve öğretim görmektedir. Genel orta öğretimde 13 okulumuzda 6 bin 294 öğrencimiz, mesleki ortaöğretimde 15 okulumuzda 5 bin 317 öğrencimiz, 7 imam hatip lisemizde 3 bin 461 öğrencimiz ve 7 özel temel lisemizde 673 öğrencimiz eğitim öğretim görmektedir. Ortaöğretimde toplamda 47 okulumuzda 15 bin 745 öğrencimiz eğitim öğretim görmektedir.”

“Allah sevgisini taşıyan öğrenciler yetiştirmeliyiz”

"Okullarımız kolej seviyesine gelmiş durumda bundan sonra Bingöl`de eğitimin kalitesini yükseltmek, istenilen hedeflere ulaşmak için çalışacağız.” diyen Engin, “Akademik başarıyı sağlamanın yanında, değer yargılarımızı bilen, önemseyen manevi duygularını taşıyan, içinde Allah ve Peygamber sevgisi olan öğrenciler yetiştirmektir. Hedeflerimize varmak için de eğitime paydaş olan kim varsa onlarla ortak hareket ederek, başarı elde etmeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir