• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
35 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sayfasında önemli yurtiçi olaylara ilişkin verdiği bilgilerde Mardin, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır ve Irak`ın kuzeyi Kandil`e yapılan operasyonlarda dün 35 PKK`linin öldürüldüğü açıkladı.

Mardin Nusaybin`de devam eden operasyonda dün 6 PKK`li öldürülürken operasyonda, toplam öldürülen PKK`li sayısı böylece 324 oldu. 10 el yapımı patlayıcının imha edildiği ilçede şu ana kadar ise 750 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak`ta devam eden operasyonlar hakkında ise şu bilgiler paylaşıldı: “Yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist sağ olarak yakalanmış Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 296`dır. Dört el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 847`dir.

Hakkâri`nin Çukurca ilçesindeki operasyonlar da bir PKK`lini öldürüldüğü belirtildi.

Lice`de 3 PKK`li öldürüldü

Diyarbakır  Lice kırsalında tespit edilen PKK`liler yönelik hava harekâtı destekli operasyonda da 3 PKK`linin öldürüldüğü ifade edilerek ayrıca bir Biksi Makineli tüfeği, sekiz Kaleşnikof piyade tüfeği, birM-16 piyade tüfeği, bir tabanca, 50 adet elektrikli fünye ve bir adet fotoğraf makinesinin ele geçirildiği belirtildi.

Kandil`de 18 PKK`li öldürüldü

Irak Kuzeyi Kandil bölgesinde PKK tarafından kullanıldığı belirlenen mağara ve silah mevzilerine yönelik  hava harekâtında 18 PKK`linin öldürüldüğü bildirildi.

Bingöl Merkez Ortaçanak`da icra edilen operasyonda bir Biksi makineli tüfeği, bir LMGK (uzun namlulu, çatal ayaklı Kaleşnikof), dört Kaleşnikof piyade tüfeği, bir RPG-7 Roketatar, bir av tüfeği, iki el bombası, 44 RPG-7 roketatar mühimmatı, 46 RPG-7 roketatar sevk fişeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir Yaesu marka büyük telsiz, iki Lazermetreli dürbün, 15 kütüklük ve bir uyku tulumu ele geçirildi.

Hakkâri  Şemdinli`de icra edilen iki ayrı operasyonda, yedi adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 497 adet Kaleşnikof piyade tüfeği Fişeği, bir adet RPG-7 roketatar, bir adet işaret tabancası, bir adet antipersonel mayın, beş adet 60 mm`lik havan mühimmatı ve 111 adet Biksi makineli tüfek fişeği ele geçirildi.

Antalya/ Kumluca`da yabancı uyruklu 3 IŞİD mensubu yakalanarak gözaltına alındı.

Hakkâri Derecik`te araziye gömülü vaziyette bir adet el yapımı patlayıcı (iki adet mutfak tüpü, beş kg`lık teneke içerisinde Tnt-rdx ve fünyeli düzenek) bulunarak imha edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir