• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
Peygamber Sevdalıları`ndan Miraç Kandili mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

3 Mayıs Salı gününü (bugün) Çarşamba`ya bağlayan gece Hz. Muhammed`in en büyük mucizelerinden olan Mirac gecesi münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bir mesaj yayımlandı.

Yayımlanan mesajda, İsra ve Mirac mucizesinin hikmetlerle dolu ilahi mesajına dikkat çekildi. Bu gecede İslam ümmetine Allah`ın sunduğu başta namaz olmak üzere ilahi ikramlara vurgu yapıldı.

Bu gecede özellikle İslam ümmeti için çokça dua edilmesi gerektiğine vurgu yapılan mesajda, “Beldelerimizin gerek iç çekişmelerle gerekse de zalim ve kâfirlerin elleriyle viraneye döndüğü bugünlerde ellerimizi Allah`a açıp, ümmetin birliği ve beraberli için dua etmeliyiz. Başta Suriye olmaz üzere, Irak`ta, Afganistan`da, Çeçenya`da, Arakan`da, Afrika`da ve daha nice İslam topraklarında esen zulüm rüzgârını, kardeşlerimizin akan kanını hatırlara getirip tefekkür etmeliyiz. Tefrikaların yol açtığı derin yarıkların kapanması adına sebepler yaratması için Rabbimize iltica etmeliyiz.” denildi. (İLKHA)

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yayımlanan Mirac Kandili mesajının tam metni:

BASINA VE KAMUOYUNA

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

“Kulunu (Muhammed aleyhissalâtu vesselâm`ı) bir gece, Mescid-i Haram`dan kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa`ya götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir.” (İsrâ/1)

Kutlu Doğum ayı münasebetiyle bugünlerde sıkça yâd ettiğimiz, getirdiği ilahi mesajı yeniden anlamaya ve topluma sunmaya çalıştığımız yoğun günlerin ardından hamdolsun ki Mirac gecesine kavuştuk. Recep ayının 27`inci gecesinde Allah`ın, peygamberi Hz. Muhammed`e bir lütfu olan İsra ve Mirac`ı, yeniden idrak etmeye, içinde barındırdığı hikmetlerden dersler çıkarmaya gayret edeceğiz.   

Resul-u Kibriya olan Hz. Muhammed`in büyük mucizelerinden İsra ve Mirac hadisesi, içerisinde hikmetlerle beraber, İslam ümmetine Allah`ın lütf-u keremini sunmuştur. Bu gecede ‘müminin miracı` olan namaz, büyük ve değerli bir ikram olarak bizlere sunulmuştur. Feyiz ve bereketi, beşeriyetin idrak edemeyeceği kadar bol olan bu gece yükseliştir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hatem`ul Enbiya`nın Dergah-ı İlahi`ye izn-i ilahi ile çıkmasıdır.

Bizler de bu gecede Mirac olarak sunulan namaz ile bütün süfli duygulardan, beşeri hislerden temiz, pak, katıksız kulluğa, en yüce mertebeye terakki etmeliyiz. Mirac`ın açtığı ufka doğru yol almalıyız. Tüm hata ve günahlardan, aczimizi ifade eden kelamlarla tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız. Rahman`dan bağışlanma dilenmeliyiz.

Beldelerimizin gerek iç çekişmelerle gerekse de zalim ve kâfirlerin elleriyle viraneye döndüğü bugünlerde ellerimizi Allah`a açıp, ümmetin birliği ve beraberli için dua etmeliyiz. Başta Suriye olmaz üzere, Irak`ta, Afganistan`da, Çeçenya`da, Arakan`da, Afrika`da ve daha nice İslam topraklarında esen zulüm rüzgârını, kardeşlerimizin akan kanını hatırlara getirip tefekkür etmeliyiz. Tefrikaların yol açtığı derin yarıkların kapanması adına sebepler yaratması için Rabbimize iltica etmeliyiz.

Mirac mucizesinin yaşandığı bu gecede, tüm üye ve gönüllülerimize şu tavsiyelerde bulunuruz:

-Mirac Kandili dolayısıyla camilerde yapılacak etkinliklere önayak olup katılım gösterelim. 

-Gecemizi ‘müminin miracı` namaz ile ihya edelim.

-Kelamların en güzeli, hikmetlerle dolu ilahi mesajın kaynağı Kur'an-ı Kerim soluksuzca okuyalım.

-Cebrail aleyhi selamın Hz Muhammed`e hediye ettiği Cevşen-ül Kebir ile Rabbimizi zikre duralım.

-Aile fertlerimizle birlikte bu gecenin ehemmiyeti hakkında sohbet yapalım.

-Hayatımızın geçmiş günlerini muhasebe edelim, gelecek adına tefekkür edelim.

-Secdelere kapanım Rabbimizden isteyelim.

-İki cihan serveri Hz. Muhammed Mustafa`ya salât ve selâm getirelim.

Bu münasebetle tüm İslam âleminin Mirac Kandilini tebrik eder, hayırlara, daha mutlu ve huzurlu günlere vesile olmasını temenni ederiz.

PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMU

 


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir