• DOLAR 32.575
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2427.253
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Mersin, Adana, Giresun, Elazığ, Bingöl, Muş, Van ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Antalya'nın İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı bölgelerimizde azalacağı, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde biraz artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında doğu, zamanla kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin ve Adana çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Göller Yöresinde, akşam saatlerinde Antalya'nın İbradi, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzeybatısı ile Yozgat ve Kırşehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısının, zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Çorum ile akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz ve Giresun çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Elazığ, Bitlis, Van, Bingöl ve Muş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde bölgenin doğusunun, öğle saatlerinde Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde en yüksek hava sıcaklıklarının şöyle olması bekleniyor:

İstanbul: Kuvvetli sağanak yağışlı 14/20

Ankara: Kuvvetli sağanak yağışlı 12/26

İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı 16/20

Adana: Parçalı çok bulutlu 17/27

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu 15/28

Batman: Parçalı çok bulutlu 14/28

Van: Sağanak yağışlı  8/19    (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir