• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Urfa`lı STK`lar Halep`e sessiz kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rejim ve Rus uçakları 22 Nisan`dan bu yana Suriye`nin Halep kentini bombalarken, saldırılarda şu ana kadar aralarında çocukların da olduğu 244`ü aşkın sivil hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralandı. Halen devam eden saldırılar nedeniyle yurdun birçok yerinde bir araya gelen duyarlı kuruluşlar basın açıklaması düzenliyor.

Urfa STK`ları tarafından Rabia meydanında düzenlenen basın açıklamasına başta Suriye uyruklu vatandaşlar olmak üzere yüzlerce kişi katıldı.

Urfalı STK`lar adına basın açıklamasını okuyan Ali Acar, Halep`te 400 binden fazla sivilin katliamla karşı karşıya kalacağını belirtti.

Acar, “Halep`te 400 bin sivil katliamla karşı karşıya Rusya ve rejim güçlerinin Halep`te muhaliflerin kontrolündeki Kellese, Sukeri, Bustan el Kasr, Sahur ve Cub el-Kube semtlerindeki sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları artarak devam ediyor.” dedi.

Rus jetlerinin özellikle sivilleri hedef aldığını söyleyen Acar, “Özellikle son bir hafta içerisinde Rus jetleri Halep`e her gün 20`nin üzerindeki hava saldırısı düzenliyor. Hastaneler, okullar, pazarlar ise en büyük hedefler arasında. Halep`te hastaneye yapılan Rus saldırısında, son çocuk doktoru da hayatını kaybetti. Ayrıca rejim kuvvetleri başlattıkları kara operasyonuyla Halep`e tek giriş yolu olan Kastillo bölgesini ele geçirmeye çalışıyor. Bu giriş Esad rejimi tarafından ele geçirilirse halk ya Türkiye sınırına kaçacak ya da evlerini terk etmeyenler açlıktan veya saldırılardan dolayı hayatını kaybedecek. Rusya ve rejim güçlerinin Halep merkeze yönelik başlattığı saldırılar bu şekilde devam ederse 400 binden fazla sivil katliamla karşı karşıya kalacağı bildiriliyor. Türkiye sınırına doğru kitlesel bir göç hareketi olması durumunda bölgenin demografik yapısının değişmesine neden olacak.” ifadelerini kullandı.

Küresel güçlerin bu zulümde ortak olduğunu belirten Acar, “Dünyayı karıştıran küresel güçlerin Suriye`de bütün bu katliamlarda ortak hareket ettikleri açıkça ortaya çıkmıştır. Bizler bu basın açıklaması ile mazlum Suriye halkının yanında olduğumuzu, Türkiye`nin ve yerelde Urfa halkının Mazlum, mağdur, muhacir kardeşlerimizin acılarını paylaştığımızı ilan ediyoruz.” dedi.

“Bugün Suriye`nin yanında olmak günüdür”

Tüm İnsanlığın bu kıyıma karşı  ayağa kalkıp seslerini yükseltmeleri gerektiğini ifade eden Acar, son olarak şunları söyledi:

“Suriye kıyımına gözünü kapatan bütün halklara bu katliamı protesto etmeye, kendi coğrafyalarında, devletlerinde seslerini yükseltmeye, kamuoyu oluşturmak için harekete geçmeye davet ediyoruz. Bugün Suriye`nin yanında olmak günüdür. En azından dua, kınama, yardım ve katliamları gündeme getirecek duyarlılık oluşturmaya çağırıyoruz. Hakkın ve adaletin, zulmü ve zorbalığı yeneceğine inanıyoruz.”

Sık sık “Zalimler için yaşasın Cehennem” sloganlarının atıldığı basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi. (Ramazan Casuk-Mehmet Demir-İLKHA)

 












 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir