• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
 Avusturya`nın Wels şehrinde Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avusturya`nın Wels şehrinde Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed`in (sav) Kutlu Doğumu münasebetiyle  Vahdet Derneği ve Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından   Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi .  Etkinliğe katılan misafirlerin taşıdığı, üzerinde gül resmi ve Hz. Muhammed yazılı pankartlar salonda renkli görüntüler oluşturdu.

Kutlu Doğum etkinliği, Sunucu Bulut Yıldırım`ın Program akışını sunuşunun akabinde, Yasin Savur`un  Kuran-i Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış ve  selamlama konuşmasını  Vahdet Derneği Başkanı Savaş Öztürk yaptı.

Öztürk  konuşmasında , “Bu Kutlu Doğum etkinliğinin düzenlenmesinde maddi ve manevi emeği geçen herkesten, ayrıca uzak yakın demeden, Hz. Muhammed (sav) için programa iştirak eden kardeş ve bacılarımıza teşekkür ediyoruz. Allah-u Teala siz Peygamber Sevdalılarından razı olsun, ecrinizi arttırsın.” dedi.

Daha sonra Vahdet İlahi Grubu tarafından İlahiler seslendirildi.

Vahdet İlahi Grubunun seslendirdiği İlahilerin ardından, konuşmalarını yapmak üzere söz Siyer Araştırmacısı Ahmet Baygın`a verildi.

Baygın konuşmasında Resulullahın ümmetine verdiği değere değinerek “`Rasulullah (sav) doğduğunda şehadet parmağını semaya kaldırıp Ümmetim diyordu, hakeza Vefat etmeden öncede ellerini Hz. Ebubekir`in dizlerine koymuş, ‘Ümmetim Ümmetim` demişti. O (sav) Ümmetine çok düşkündü, bundan dolayı bizler, O`nun ümmeti olmaktan gurur duyuyoruz. Bir gün Rasulullaha karşı savaşan Müşrikler hezimete uğramış ve o esnada Müşriklerden bir kadın telaş içinde çocuğunu aramaktadır. Sonunda çocuğunu görüp ona sarılıyor ve Rasulullah (sav) o kadını göstererek, ‘Şu kadının çocuğuna beslediği sevgi ve merhametten daha fazlasını ben Ümmetim için besliyordum.‘ diye buyuruyor.”  İfadelerini kullandı.  

Baygın, İslam ümmetinin kardeşlik duygusuyla pekişmesini temenni ederek konuşmasına son verdi. Vahdet İlahi Grubunu tekrar sahne alarak Hz. Peygamberi konu alan ilahileri seslendirirken salondaki Peygamber aşıkları da coşku ile ilahilere eşlik ettiği görüldü.   

Okunan ilahilerin ardından, konuşmalarını yapmak üzere mikrofon Milli Görüş Oberösterreich Bölge Başkanı Resul Koca`ya verildi.

Koca konuşmasında, ”Bugün toplandığımız gibi Rabbim Hz. Muhammed`in sancağı altında da toplanmayı nasip etsin. Gönüllerimizde ve evlerimizde Rasulullahı anmalıyız, O bizleri Miraç`ta unutmuyor ve bizlere dua ediyor. Bunun için bizim hayatımıza ve yaşantımıza Peygamber ahlakı hâkim olmalı. O`na layık bir Ümmet olmak için çaba sarf etmeliyiz. Rabbim hepimize birlik beraberlik içinde hareket edip yaşamayı nasip etsin.” dedi.

Vahdet Erkek İlahi Gurubu ve Wels Alif Kız İlahi Grubunun seslendirdiği  ilahilerin ardından,   program Abdulsamed Şener`in okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Okunan Mevlidi Şerifin ardından, Avrupa Âlimler Birliği üyesi Ömer hoca günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Ömer Hoca konuşmasında,” ‘ Rahmeti anlarsak ve bunu insanlar ile paylaşırsak, ideal bir toplumu inşa edebilir ve Rabbimiz bize bu hususta yardımcı olacaktır. İnsanlık Rahmetle hayat bulur. Barışçıl, sevgi dolu, muhabbetli ve paylaşmayı bir araya getiren bir toplum oluşur ve orda rahmet ahlakı devreye girer. Peygamberin mektebinde mezhepçilik, katletmek, ırkçılık olmaz, sadece merhamet vardır.” dedi.   

 Konuşmanın ardından Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Kutlu doğum etkinliği, İnnsbruck Camii İmamı ve  Avrupa Âlimler birliği üyesi Molla Nasır Hoca`nın yapmış olduğu dua ile sona erdi. ( Sibğatullah Abay/Kasım Tufan- ILKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir