• DOLAR 32.603
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2503.736
  • ...
Fakir öğrenciler yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İhlas-Der, fakir öğrenciler yararına üç gün sürecek olan bir kermes açtı.  Karataş Şahinbey Parkında kurulan kermeste dernek üye ve müdavimleri görev alırken, bayanlar tarafından hazırlanan yemek ve tatlı çeşitleri de satışa sunulmaya başlandı.

Fakir öğrenciler yararına düzenlenen ve birçok ürünün sergilendiği kermese halk yoğun ilgi gösteriyor. Gıda, giyim, ayakkabı, çeyizlik eşya, yöresel ev yemekleri, zücaciye, kitap ve kırtasiye reyonlarının bulunduğu ve hayırsever hanımların yaptığı elişi nakışların satıldığı kermes, Çarşamba günü gece saatlerine kadar devam edecek.

Gaziantep İhlas-Der Başkanı Abdulhakim Övet, dernek üye ve gönüllülerinin katkılarıyla düzenlenen kermesten elde edilecek gelirle fakir öğrencilerin eğitimlerine destek olunacağını söyledi.

Övet, “Gaziantep İhlas İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İhlas-Der) olarak fakir öğrenciler yararına düzenlemiş olduğumuz kermesimiz 2-3-4 Mayıs tarihleri arasında açık olacak. Kermesimizde giyim, yöresel yemek çeşitleri, zücaciye, kırtasiye, elişi ve içecek meşrubat çeşitleri reyonları bulunmaktadır.” dedi.

Fakir öğrencilerin okuma dönemlerindeki eksiklerini giderebilmek için bir çaba gösterdiklerini belirten Övet, “İnşallah çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Bizler yardımlaşma derneği olduğumuzdan dolayı öncelikli bu gibi çalışmalarla öğrenci kesimini ön planda tutuyoruz. İnşallah biz gelecek nesillerimizin ilimli, kültürlü ve bilinçli nesillerden meydana gelmesi için okuyan nesle çok ihtiyacımız var. Bundan dolayı okuduğunu bilen, anlayan ve hayatını renklendirmek ve manalandırmak için okuyan öğrencilere yönelik çalışmalarımız var. İnşallah bu nesil bizim gelecekteki kurtuluşumuz ve Allah (c.c) yoluna bizi götürecek nesli meydana getireceğini düşündüğümüz  için biz bu yardımlarımızda bulunuyoruz.”ifadelerini kullandı.

Gaziantep halkını düzenledikleri kermese davet ettiklerini de sözlerine ekleyen Övet, kermeslerine yoğun bir ilginin olduğunu ifade etti.

Kermeste gönüllü olarak görev alan Aziz Denizhan, “İhlas Der’in fakir öğrenciler yararına düzenlemiş olduğu kermese dünden beri tüm kardeşlerimizle birlikte gönüllü olarak görev yapmaktayız.  Bütün kardeşlerimiz de Allah (c.c) rızası için çalıştığından, tüm Gaziantep halkını kermesimize davet ediyoruz. Çünkü bu kermes öğrenci kardeşlerimizin yararınadır.”şeklinde konuştu.

Kermese alış veriş yapmak için gelen vatandaşlar ise fakir öğrenciler yararına düzenlenen kermese ve hayırlı çalışmaya katkıda bulunmak için geldiklerini belirttiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir